Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

22 ноември 2023

Правни проблеми на Наоми Кембъл | dLambow

(Naomi Campbell's legal troubles) -

Какви са най-големите правни проблеми на Наоми Кембъл?


Какви са обвиненията към Наоми Кембъл?

Наоми Кембъл (Naomi Campbell) е имала няколко правни проблеми през своята кариера, свързани с нейното поведение, личност и изложеност на медиите. Ето някои от най-големите:

Правни проблеми на Наоми Кембъл
Правни проблеми на Наоми Кембъл (Naomi Campbell's legal troubles)

Напада асистентката си

През 2000 г. Наоми Кембъл е обвинена в нападение срещу своята асистентка Георгина Галанис, която твърди, че Кембъл я е ударила с телефон и заплашила да я изхвърли от движещ се автомобил. Кембъл се разбира с Галанис извън съда и се съгласява да плати неизвестна сума и да посети курс за контрол на гнева.

Признава вина за нападение срещу домакинята си

През 2007 г. Наоми признава вина за нападение срещу своята домакиня Ана Сколавино, която твърди, че Кембъл я е ударила с мобилен телефон, украсен с драгоценни камъни. Кембъл е осъдена на пет дни обществено полезен труд и да посети курс за контрол на гнева.


Подава иск срещу Daily Mirror

През 2002 г. Кембъл подава иск срещу Daily Mirror за нарушаване на доверието и незаконно нарушаване на личния й живот, след като вестникът публикува снимки на нея, докато напуска среща на Анонимните наркомани. Кембъл печели делото в първа инстанция, но вестникът успешно обжалва решението по-късно. Кембъл обжалва обратно и печели във Върховния съд през 2004 г.


Арестувана за нападение срещу полицай

През 2008 г. Naomi Campbell е арестувана за нападение срещу полицейски служител преди да се качи на трансатлантически полет от летище Хийтроу. Пасажерите разказват, че тя е била агресивна и обидна към персонала. Кембъл признава вина за четири от петте обвинения срещу нея. Обвинението за нападение срещу полицейски служител е отхвърлено, но другите 200 часа обществено полезен труд.

Свидетелства пред Международния наказателен трибунал

През 2010 г. Naomi Campbell свидетелства пред Международния наказателен трибунал за Сиера Леоне по делото срещу бившия лидер на Либерия Чарлз Тейлър, който е обвинен в злодейства по време на гражданската война в Сиера Леоне.

Кембъл е поканена да свидетелства, след като актрисата Мия Фароу и бившият агент на Кембъл Карол Уайт твърдят, че Тейлър й е подарил “камъни от кръв” - диаманти, изкопани от ребелите в Сиера Леоне - през 1997 г. Кембъл потвърждава, че е получила “малки груби камъни” от двама непознати мъже, но отрича, че знае, че са от Тейлър или че са диаманти.

Това са някои от най-големите правни проблеми на Наоми Кембъл, които са довели до нейната репутация на “злата дива” на модата.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: