Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

19 ноември 2023

Използване на Ahrefs’ Backlink Checker | dLambow

(Using Ahrefs' Backlink Checker) -

Как да използвам Ahrefs’ Backlink Checker за SEO анализ?


Какво е Ahrefs’ Backlink Checker?

Ahrefs’ Backlink Checker е инструмент, който може да ви помогне да анализирате и подобрите профила на обратните връзки (backlinks) на вашия уебсайт. Обратните връзки са линкове от други уебсайтове към вашия и са важен фактор за SEO, тъй като показват на Google, че вашият уебсайт е авторитетен и полезен за потребителите. С помощта на Ahrefs’ Backlink Checker можете да видите колко и какви обратни връзки има вашият уебсайт, какво е тяхното качество и как можете да ги оптимизирате.

Използване на Ahrefs’ Backlink Checker
Използване на Ahrefs’ Backlink Checker (Using Ahrefs' Backlink Checker)

Просто въведете домейн или URL адрес и натиснете „Проверка на обратните връзки“. 

Ще видите общия брой препратки и препращащи домейни (връзки от уникални уебсайтове), плюс първите 100 препратки. За да видите пълен списък с препратки към всяка страница или уебсайт, използвайте Site Explorer на Ahrefs.


Използване на Ahrefs’ Backlink Checker

За да използвате Ahrefs’ Backlink Checker за SEO анализ, можете да следвате тези стъпки:

  • - Отидете на Ahrefs’ Backlink Checker и въведете URL-а на уебсайта или страницата, която искате да анализирате.
  • - Изчакайте инструмента да сканира уебсайта или страницата и да ви покаже резултатите за обратните връзки.
  • - Внимавайте на оценката за домейна (Domain Rating), която е число от 0 до 100, показващо общото качество на обратните връзки към вашия уебсайт. Колкото по-висока е оценката, толкова по-добре е профилът на обратните връзки.
  • - Разгледайте данните за броя на домейните с обратни връзки (Referring domains), броя на обратните връзки (Backlinks) и броя на органичния трафик (Organic traffic). Тези данни ви показват колко различни уебсайтове сочат към вашия, колко обратни връзки имате общо и колко посещения получавате от търсачките.
  • - Прегледайте списъка с домейните с обратни връзки (Referring domains), които са подредени по оценка за домейна (Domain Rating). Тук можете да видите най-авторитетните и полезни източници на обратни връзки за вашия уебсайт. Можете да кликнете на всеки домейн, за да видите повече информация за него, като например броя на обратните връзки, броя на органичния трафик и типа на обратните връзки (followed или nofollowed).
  • - Прегледайте списъка с страниците с обратни връзки (Backlinks), които са подредени по оценка за URL-а (URL Rating). Тук можете да видите най-силните и релевантни обратни връзки за вашия уебсайт. Можете да кликнете на всеки URL, за да видите повече информация за него, като например текста на анкера (anchor text), контекста на обратната връзка (surrounding text) и типа на обратната връзка (followed или nofollowed).


Следвайте съветите и препоръките, които Ahrefs’ Backlink Checker ви дава, за да подобрите профила на обратните връзки на вашия уебсайт. Направете необходимите промени в уебсайта или страницата си. Повторете анализа след като сте приложили промените, за да видите дали са имали ефект върху обратните връзки.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: