Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

27 ноември 2023

Рос-Мари Янева | dLambow

(Ros-Marie Yaneva) -

Рос-Мари Янева - модел и актриса с потенциал


Коя е Рос-Мари Янева?

Рос-Мари Янева е българска актриса, родена на 24 септември 1998 г. в Стара Загора. Тя започва да се занимава с актьорско майсторство още от малка и участва в редица театрални постановки в Стара Загора и София. През 2018 г. печели конкурса "Мис България" и получава възможност да се яви на конкурса "Мис Свят".

Рос-Мари Янева
Рос-Мари Янева (Ros-Marie Yaneva)

Тя е завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в София през 2022 г. Известна е с участието си в два американски филма, които бяха представени на кинофестивала в Кан през 2020 г.: "The Bouncer" и "Adrenaline". За участието си в тези два американски филма Рос-Мари Янева е номинирана за награда "Златна роза" за най-добра актриса.


Първи стъпки като актриса

Янева започва да се занимава с актьорско майсторство в киното още като студентка. След като завършва гимназия, заминава за САЩ, за да учи в престижния актьорски колеж "The American Academy of Dramatic Arts" в Ню Йорк.

През 2020 г. тя участва в българския филм "Планът на доктор Зло" След това получава роля в американския филм, "The Bouncer" на режисьора Джон Хилкоут (John Hillcoat), в който си партнира с Майкъл Дъглас (Michael Douglas), Меган Фокс (Megan Fox) и Самюел Л. Джаксън (Samuel L. Jackson). Филмът е режисиран от Жорж Гало (Georges Gallo) и разказва за живота на един бивш боец, който работи като портиер в нощен клуб. Филмът е заснет в България.

През 2020 г. Янева участва в още един американски филм, "Adrenaline", в който си партнира с Джейсън Момоа (Jason Momoa) и Лорън Кохан (Lauren Cohan). Филмът е режисиран от Мат Илдертон (Matt Ilderton) и разказва за група приятели, които се забъркват в опасна игра с един наркобарон. Рос-Мари има участие и в "The Lost City".

През 2022 г. Янева е номинирана за наградата "Икар" за най-добра дебютираща актриса за ролята си във филма "Планът на доктор Зло". Янева е известна с красивата си външност и таланта си. Тя е сравнявана с Анджелина Джоли заради външната си прилика и актьорските си способности. Тя е обект на медийно внимание и се смята за една от най-обещаващите млади актриси в България.

Ето някои от най-известните факти и слухове за Рос-Мари Янева:

  • - Тя е много талантлива актриса и има голям потенциал.
  • - Тя е много красива и харизматична.
  • - Тя е амбициозна и целеустремена.
  • - Тя е социално ангажирана и се застъпва за различни каузи.
  • - Тя е родена в Стара Загора, но е живяла и в София, Лондон и Лос Анджелис.
  • - Говори английски, френски и немски език.
  • - През 2018 г. печели конкурса "Мис България".
  • - Любимите й хобита са танците, пътешествията и рисуването.
  • - Тя е вегетарианка и се застъпва за правата на животните.
  • - Тя има връзка с американския актьор Джеръми Ръш (Jeremy Rush).


Янева е млада актриса с голям потенциал. Тя е на път да направи блестяща кариера в киното и да се превърне в една от най-големите звезди на световното кино.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: