Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

11 ноември 2023

Добавяне на сайт към Google Search Console | dLambow

(Add site to Google Search Console) -

Как да добавя сайта си към Google Search Console?


Какво е Google Search Console?

Google Search Console е уеб услуга от Google, която позволява на уеб администраторите да проверяват състоянието на индексиране, заявки за търсене, грешки при обхождане и да оптимизират видимостта на своите уебсайтове. До 20 май 2015 г. услугата се наричаше Google Webmaster Tools.

Добавяне на сайт към Google Search Console
Добавяне на сайт към Google Search Console (Add site to Google Search Console)

Добавяне на сайт към Google Search Console

За да добавите сайта си към Google Search Console, трябва да имате Google акаунт и да потвърдите, че сте собственик на сайта. Можете да следвате тези стъпки:

- Отидете на Google Search Console 

и влезте с вашия Google акаунт.

- Изберете опцията Добави собственост (Add property) и въведете URL-а на сайта си.

Можете да изберете между URL префикс или домейн. URL префикс е точният адрес на сайта ви, например https://example.com. Домейн е по-общо име, което обхваща всички поддомейни и протоколи, например example.com.


- Изберете метод за потвърждение на собствеността си.

Можете да използвате някой от следните методи:

  • = Добавяне на HTML файл (HTML file upload) - трябва да качите специален файл, който Google ви предоставя, в кореновата директория на сайта си.
  • = Добавяне на HTML таг (HTML tag) - трябва да добавите специален код, който Google ви предоставя, в секцията <head> на началната страница на сайта си.
  • = Използване на DNS запис (DNS record) - трябва да добавите специален запис, който Google ви предоставя, в DNS конфигурацията на домейна си.
  • = Използване на Google Analytics (Google Analytics) - трябва да имате Google Analytics код, който проследява целия сайт, и да сте администратор на акаунта.
  • = Използване на Google Tag Manager (Google Tag Manager) - трябва да имате Google Tag Manager контейнер, който проследява целия сайт, и да сте администратор на акаунта.

- Следвайте инструкциите,

които Google ви дава, за да приложите избрания метод за потвърждение. След като сте готови, натиснете бутона Потвърди (Verify).

Ако всичко е наред, ще видите съобщение, че сте потвърдили успешно собствеността си. Натиснете бутона Отидете към конзолата за търсене (Go to Search Console), за да започнете да използвате услугата.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: