Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

16 ноември 2023

Индексиране на сайт в Google | dLambow

(Google site indexing) -

Как да проверя дали сайтът ми е индексиран в Google?


Какво е индексиране на сайтове в Google

При индексиране Google анализира текста, изображенията и видео файловете на проучвания сайт и съхранява информацията в индекса на Google, който е голяма база данни. Тези данни служат за обслужване на резултати от търсенето на потребителите на интернет. Когато потребител търси в Google, Google връща информация, която е подходяща за заявката на потребителя, като я извлича от индексираните данни.

Индексиране на сайт в Google
Индексиране на сайт в Google (Google site indexing)

Проверка дали сайт ви е индексиран от Google

За да проверите дали сайтът ви е индексиран от Google, можете да използвате няколко метода:

Използвайте безплатен инструмент за проверка, като xseo.in/indexed.

Този инструмент ви позволява да въведете URL-а на сайта си и да видите колко страниците са индексирани от Google и други търсачки.

Въведете оператора site: в низа за търсене на Google, например site:ваш-сайт.com. Това ще ви покаже всички страниците от сайта ви, които Google е индексирал. Можете да добавите и други параметри към заявката си, като например дата, ключова дума или домейн.


Проверете индексация на сайта с помощта на Google Search Console.

Google Search Console е безплатна услуга за индексация на сайт, която ви дава достъп до различни данни и отчети за вашите страниците в Google. За да използвате тази услуга, трябва да имате Google акаунт и да потвърдите, че сте собственик на сайта. След това можете да използвате отчета за покритие (Coverage report), за да видите как Google индексира страниците на сайта ви.

Индексация на сайт
Индексация на сайт (Site indexing)

Използвайте онлайн инструменти като SERP Robot.

Този инструмент ви позволява да проверите позицията на сайта си за определена ключова дума в резултатите от търсенето на Google. Ако сайтът ви не се появява в първите 100 резултата, това може да означава, че не е индексиран или има проблем с SEO.

Ако установите, че сайта ви не е инедсиран в търсачката, може да следвате процедурата за добавяне на сайт в индекса на Гугъл.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: