Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

23 ноември 2023

Разгулен живот

(A lavish life) -

Болест на краката, заради разгулен живот


До какво води разгулния живот?

През 810 г., по време на управлението на Му-цонг, император от династията Тан, живеел някакъв-си Куй Хуанг, който страдал от тежко заболяване на краката.  Веднъж при него дошли двама пратеници от Ада и го завели в отвъдното.

Разгулен живот
Разгулен живот (A lavish life)

Там мъжът видял хиляди хора, които плачели силно и тъжно. Един от пратениците влязъл в съдебната зала, за да съобщи за пристигането на Хуанг. Почти в същия миг оттам се чули четири удара с пръчка.  Тогава пратеникът излязъл и му предал думите на съдията:

  • „Тъй като Куй Хуанг не отглежда деца, унищожава семейното си имение, пие, отдава се на разврат и други пороци, го осъдих на четири удара с пръчка. И занапред той вече не бива да извършва подобни действия. "
  • "Кой е съдията?" - попитал Хуанг.
  • "Куй Хуанг", отговорил пратеникът.  


Като чул това, мъжът се разплакал, защото Куй Хуанг бил неговия баща.

  • "Как можеш да измъчваш плътта в подземния свят, след като там нямаш тяло?" - попитал Хуанг.
  • „Хората имат три тела. Единият е в света, а другите две са в отвъдното, където получават наказание. Ако не вярваш, погледни краката си, - по тях има следи от пръчките “, казал служителят от ада.  


Хуанг вдигнал дрехите си и видял рани по краката си. Така той осъзнал, че е бит по краката с пръчка. В същия момент той изпитал непоносима болка и рухнал на земята.

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: