(Fried zucchini) -
Пържените тиквички - традиционно българско ястие
Какво са Пържените тиквички?
Пържените тиквички са традиционно българско ястие, което се приготвя от тиквички, брашно, сол и олио. Те са популярно ястие в България и се сервират като мезе или като гарнитура към месни или зеленчукови ястия.
Пържени тиквички (Fried zucchini) |
Пържените тиквички са хрупкави и вкусни и са идеални за лятото. Могат да се сервират с различни сосове, като например кисело мляко, чесън, гъби или доматен сос.
Рецепти за пържени тиквички
За да направите пържени тиквички, ще ви трябват следните
Рецепта 1
Продукти за пържени тиквички
- 2 тиквички
- 1 чаша брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне на пържените тиквички
- Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета.
- Оваляйте тиквичките в брашното и солта.
- Загрейте олиото в тиган на среден огън.
- Пържете тиквичките за около 2-3 минути от всяка страна, докато не станат златисто кафяви.
Сервирайте пържените тиквички веднага.
Рецепта 2
Продукти:
- 2 тиквички
- 1/2 чаша брашно
- 2 яйца
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1/4 чаша олио
Начин на приготвяне:
- Нарежете тиквичките на тънки кръгчета.
- В отделна купа смесете брашното, яйцата, солта и пипера.
- Оваляйте тиквичките в брашното, след това в яйцата и отново в брашното.
- Загрейте олиото в тиган на среден огън.
- Пържете тиквичките, докато не станат златисти от всички страни.
Сервирайте пържените тиквички топли.
Рецепта 3
Продукти:
- 2 тиквички
- 1 чаша брашно
- 2 яйца
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Нарежете тиквичките на кръгчета или на ленти.
- В отделна купа смесете брашното, яйцата, солта и пипера.
- Оваляйте тиквичките в брашнената смес.
- Загрейте олиото в тиган на среден огън.
- Пържете тиквичките в загрятото олио, докато не се зачервят от двете страни.
Сервирайте пържените тиквички веднага.
Съвети
Ето няколко съвета за приготвяне на перфектни пържени тиквички:
- Използвайте пресни тиквички, за да получите най-добър вкус.
- Изтупвайте излишното брашно от тиквичките, преди да ги сложите в тигана.
- Не прекалявайте с готвенето на тиквичките, за да не станат прекалено меки.
- Добавете подправките по свой вкус.
- Използвайте олио с високо съдържание на масленост, за да получите хрупкави тиквички.
Пържените тиквички са вкусен и лесен за приготвяне ястие, което е идеално за всеки повод.
-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.