Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

12 ноември 2023

Писмо поръчка | dLambow

(Letter of order) -

Как се пише писмо поръчка?


Какво е писмо поръчка?

Писмо поръчка, наричано още поръчка за покупка, е официално писмо, издадено от бизнеса за поръчка на стоки или услуги от доставчик. Писмото за поръчка е официален документ, който одобрява покупката и продажбата на продукт и предоставя спецификации на продукта. Може също така да включва:

  • - характеристики на поръчката,
  • - продуктови спецификации,
  • - количество,
  • - цвят,
  • - продукт,
  • - начин на плащане и
  • - дата(и) на пратка/доставка, наред с други неща.
Писмо поръчка
Писмо поръчка (Letter of order)

Писмото поръчка трябва да съдържа следната информация:


Заглавие

Тук трябва да се посочат името и адресът на получателя, датата на писмото и номерът на поръчката.

Поздрав

Тук трябва да се използва подходяща форма на обръщение към получателя, като например “Уважаеми г-н/г-жа/г-ца”, “Скъпи колега/партньор/доставчик” или “Здравейте”.

Въведение

Тук трябва да се представите и да изразите целта на писмото. Трябва да посочите как сте свързани с получателя и защо му пишете. Трябва да бъдете кратки и прямо към същината.

Основна част

Тук трябва да изложите подробностите за поръчката. Трябва да посочите името, количеството, цената, общата стойност и условията за доставка и плащане на стоките или услугите, които поръчвате. Трябва да използвате абзаци, подточки и номерация за по-добра организация.

Заключение

Тук трябва да обобщите вашето послание и да поискате потвърждение от получателя. Трябва да изразите благодарност, увереност или надежда за бъдещото сътрудничество. Трябва да дадете контактни данни и да посочите как може да ви достигне.

Подпис

Тук трябва да завършите писмото с подходяща форма на прощаване, като например “С уважение”, “С най-добри пожелания” или “С приятелски поздрави”. Трябва да подпишете ръчно писмото и да напишете името си отдолу.


Ето пример за писмо поръчка:

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: