Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

22 ноември 2023

Търгуване с MetaTrader 4 | dLambow

(Trading with MetaTrader 4) -

Как да използвам MetaTrader 4 за търгуване на форекс?


Какво е MetaTrader 4?

MetaTrader 4 е една от най-популярните платформи за търговия на форекс пазара (и на други финансови пазари), създадени от компанията MetaQuotes Software Corp. Тази платформа ви позволяват да търгувате с различни финансови инструменти, като валути, суровини, акции, индекси, криптовалути и др.

Търгуване с MetaTrader 4
Търгуване с MetaTrader 4 (Trading with MetaTrader 4)

MetaTrader 4 е най-популярната платформа за търговия на дребно в света. Поради дълголетието си на пазара за търговия на дребно, възможността за създаване и изтегляне на експертни съветници и присъствието на MT4 общността, MetaTrader 4 е най-популярната платформа за форекс търговия.

Добър ли е MetaTrader 4 за търговия?

MetaTrader 4 несъмнено е добър избор за много валутни търговци, особено за тези, които са начинаещи в онлайн търговията на форекс или предпочитат по-прост интерфейс. Неговият удобен за потребителя дизайн, надеждни инструменти за технически анализ и поддръжка за автоматизирана търговия го правят добра платформа за търгуване.

Можете ли да търгувате в MetaTrader 4?

MT4 ви предлага няколко начина за извършване на търговия. Първият начин да направите сделка е като намерите пазара, който ви интересува, в прозореца за наблюдение на пазара. След като намерите пазара, на който искате да отворите позиция, щракнете двукратно върху името на пазара и ще се появи прозорец за поръчка и търговията (или обучението) започва ...

Добър ли е MT4 за начинаещи?

Най-голямото предимство на използването на MT4 е, че може да бъде еднакво полезно както за начинаещи, така и за опитни търговци. Това означава, че когато начинаещите търговци придобият повече знания и опит, те могат да продължат да използват разширените функции на MT4 за извършване на сделки.


Мога ли да използвам MT4 без брокер?

За желаещите да търгуват на форекс трябва да се отбележи, че не могат да търгуват на живите пазари с реални пари, без да се регистрират при брокер. MT4 е среда, която позволява на търговците да правят поръчки за търговия на живите пазари. След това тези поръчки автоматично се изпращат до брокера, за да могат да бъдат изпълнени. MT4 сам по себе си не може да изпълнява поръчки за търговия - изпълнява ги брокера срещу комисионна.

Функции и инструменти за търгуване

С MetaTrader 4 можете да използвате различни функции и инструменти, като:

- Графики в реално време

Можете да наблюдавате ценовото движение на избрания от вас инструмент на различни времеви рамки (от минути до месеци) и да прилагате различни видове графики (линейни, свещени, барови и др.).

- Индикатори и осцилатори

Можете да използвате различни технически анализатори, които ви помагат да определите тренда, силата, импулса, волатилността и др. на пазара. Някои от най-известните индикатори са скользящите средни, Bollinger Bands, MACD, RSI и др.

- Експертни съветници (EA)

Можете да използвате автоматизирани търговски системи, които влизат и излизат от позиции според предварително зададени правила и алгоритми. Можете да използвате готови EA или да създадете свои собствени с помощта на езика за програмиране MQL4.

- Скриптове и функции

Можете да използвате различни скриптове и функции, които ви помагат да извършвате различни операции по-бързо и по-лесно, като например да затворите всички отворени позиции, да промените стоп лос или тейк профит нива, да изчислите риска и др.

- Сигнали за търговия

Можете да копирате търговските операции на други трейдъри в реално време чрез услугата за търговски сигнали на MetaQuotes. Можете да изберете сигнал според различни критерии, като печелившост, риск, брой абонати и др.

- Новини и календар

Можете да следите новините и събитията, които влияят на пазара чрез вградения новинарски модул и икономическия календар на MetaTrader 4. Можете да видите дата, час, страна, валута, важност, предходна стойност, прогноза и актуална стойност на всеки индикатор или събитие.

За да използвате MetaTrader 4, трябва да изтеглите и инсталирате софтуера на вашия компютър или мобилно устройство или да използвате уеб версията на платформата. След това трябва да влезете с вашите данни за вход, които получавате от вашия форекс брокер, когато откривате демо или реална сметка. След това можете да започнете да търгувате с избрания от вас инструмент, като използвате различните функции и инструменти на платформата.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: