Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

30 ноември 2023

Ключова дума в домейна | dLambow

(Keyword in the domain) -

"Keyword Appears in Top Level Domain" като seo фактор

Keyword Appears in Top Level Domain е фактор, който се взема предвид от търсачките при класирането на уебсайтовете в резултатите от търсенето. Той представлява наличието на ключова дума в домейна на уебсайта, т.е. в името на домейна.

Ключова дума в домейна
Ключова дума в домейна (Keyword in the domain)

Какво включва домейн от първо ниво?

С по-прости думи, домейн от високо ниво (top-level domain - TLD) е всичко, което следва последната точка на името на домейна. Например в името на домейна "google.com", частта ".com" е TLD. Някои други популярни TLD включват ". org" и т.н .


Поява на ключова дума в домейна от първо ниво

Наличието на ключова дума в името на вашия домейн не ви дава SEO тласъка, както преди. Но все още действа като сигнал за уместност. Така "Keyword Appears in Top Level Domain" е SEO фактор, който представлява дали ключовата дума, за която се цели да се класира уебсайтът, се появява в неговия домейн на най-високо ниво. Домейнът на най-високо ниво е частта от домейна, която следва точката. Например в домейна "example.com" най-високото ниво е "com".

Според Google, "Keyword Appears in Top Level Domain" е незначителен фактор при класирането на уебсайтовете. Това означава, че не е от решаващо значение за SEO, но все пак може да има някакво влияние.

Влияние на Keyword Appears in Top Level Domain

Има няколко причини, поради които "Keyword Appears in Top Level Domain" може да има влияние върху SEO:

  • Домейнът с ключова дума в най-високото си ниво е по-вероятно да бъде релевантен за търсенето по тази ключова дума.
  • Домейнът с ключова дума в най-високото си ниво е по-вероятно да бъде запомнен от потребителите.

Разбира се, "Keyword Appears in Top Level Domain" не е единственият фактор, който се взема предвид от търсачките. Други важни фактори включват качеството на съдържанието, силата на връзките и релевантността на уебсайта спрямо търсенето.

Ако имате възможност да изберете домейн за вашия уебсайт, можете да опитате да изберете такъв, който включва ключовата дума, за която се цели да се класира. Това обаче не е гарантирано, че ще ви помогне да се класирате по-добре.

Ако имате нов уебсайт, не се притеснявайте, че Keyword Appears in Top Level Domain ще ви попречи да се класирате добре в резултатите от търсенето. Просто се съсредоточете върху създаването на висококачествено съдържание и изграждането на силни връзки.

Ето няколко съвета как да подобрите SEO на уебсайт с домейн, който не включва ключовата дума:

  • Използвайте ключовата дума често в съдържанието на уебсайта си.
  • Изградете връзки към вашия уебсайт от други уебсайтове, които включват ключовата дума.
  • Използвайте други SEO фактори, за да подобрите релевантността на уебсайта си спрямо търсенето.

С течение на времето, ако продължите да създавате висококачествено съдържание и изграждате връзки, уебсайтът ви ще започне да се класира по-добре в резултатите от търсенето, независимо дали ключовата дума се появява в домейна му.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

1 коментар:

IskamRabota.com каза...

Ако под 'ключова дума' се има предвид само 1, в смисъл адресът да е key.com, напр. надали е възможно да се намерят свободни имена за такива домейни. Аз също бих искал, напр. да регистрирам домейна rabota.com , но уви (няма как)... затова регистрирах 1 друг, съдържащ същата дума в името си: iskamRabota в TLD .com . Но това не помага /поне досега/ напр. при търсене на думата 'работа' (или rabota) сайтът ми да излиза в началните страници.
Но както и в статията е казано, това/key в името има незначителен ефект - поне не колкото по-рано.
ПП. А какъв би бил ефектът, ако се регистрират освен keyWord.com, такива keyWord.net, keyWord.org, .... и да се пренасочат към .com? Дали би имало полза?

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: