Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

03 октомври 2023

От кого са построени пирамидите? | dLambow

(Who built the pyramids?) -

Предполага се, че пирамидите са построени от древните египтяни

Има много предположения, че пирамидите са построени от древните египтяни, които са развили впечатляваща архитектура и инженерство.

От кого са построени пирамидите?
От кого са построени пирамидите? (Who built the pyramids?)

Но дали това е вярно.


Например, твърди се, че те са използвали големи каменни блокове (с тегло от 2,5 до 16 тона всеки), транспортирани по Нил, за да изградят гробници за своите фараони и техните съпруги. Защо не се опитате днес да транспортирате няколко милиона 15 тонни камъка по Нил? Това ще е непосилна задача, даже ако впримчим цялата съвременна наука и техника ...

Въпреки това се предполага (без да е доказано), че древните (сравнително първобитни) египтени са го направили за 20 години. За най-известните пирамиди, тези в Гиза, се предполага, че са построени за Хеопс, Хефрен и Микерин. За тях се твърди, че са символ на могъществото и величието на древния Египет.



Какво доказва, че пирамидите са построени от древните египтяни?

Има много опити за доказателства, че пирамидите са построени от древните египтяни, като например:

Археологически находки,

които свидетелстват за техниката на транспортиране на каменните блокове по Нил, за инструментите и материалите, използвани за строежа, за живота и работата на строителите, за ритуалите и церемониите, свързани с погребението на фараоните.

Исторически източници,

които описват периодите на изграждане на пирамидите, имената на фараоните и архитектите, които са ги поръчали и проектирали, целта и смисъла на пирамидите като символи на властта и божествеността на фараоните.

Математически и астрономически анализи,

които показват, че пирамидите са съобразени с геометрични пропорции, числови закономерности и звездни ориентации, които отразяват знанията и вярванията на древните египтяни.

Въпреки това, днес има изследователи, които считат, че тези конструкции (на пирамидите), в този си вид, биха просъществували даже и милион години. Но никой все още не си е задавал въпроса, дали тези пирамиди, или поне някои от тях, не са ВЕЧЕ по на няколко милиона години... Няма да коментираме изказванията на Илон Мъск, които забуниха интернет по този въпрос...

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: