Translate

---------------------------------------------------------------------------------

06 октомври 2023

Чушка бюрек | dLambow

(Breaded peppers stuffed with cheese) -

Чушка бюрек - традиционно българско ястие


Какво е Чушка бюрек?

Чушка бюрек е традиционно българско ястие, което се състои от печени и обелени чушки, пълнени със смес от яйца и сирене, и панирани в брашно, яйце и галета. Чушките бюрек се пържат в олио до златисто и се сервират топли или студени, като предястие, основно ястие или мезе. Чушка бюрек е вкусно и лесно за приготвяне ястие, което може да се варира по различни начини.

Чушка бюрек
Чушка бюрек (Breaded peppers stuffed with cheese)

Например, може да се добавят други подправки към плънката, като чесън, магданоз или чубрица, или да се използва кашкавал вместо сирене. Също така, може да се изпечат чушките бюрек на фурна вместо да се пържат, за да се намали мазнината. Или да се полеят с доматен или млечен сос за по-сочен вкус.

Популярна традиционна рецепта за чушка бюрек


Необходими продукти:

  • - 8 печени и обелени чушки,
  • - 4 яйца,
  • - 200 г сирене,
  • - 2 скилидки чесън,
  • - 1/4 връзка магданоз,
  • - 50 г брашно,
  • - 50 г галета,
  • - олио за пържене,
  • - сол и
  • - черен пипер по вкус.


Начин на приготвяне на чушка бюрек

Разбийте 3 от яйцата в купа и добавете настърганото сирене, нарязаният на ситно чесън и магданоз, солта и черния пипер. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. С тази смес напълнете печените чушки и затворете отворите с малко брашно. Оваляйте напълнените чушки първо в брашно, след това в разбитото четвърто яйце и накрая в галета.

В дълбок тиган загрейте достатъчно олио и изпържете чушките бюрек от двете страни до златисто. Извадете ги на кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирайте топли или студени, като предястие или основно ястие.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.


Последни публикации в Самоучител:

Абонати: