Чушка бюрек - традиционно българско ястие
Какво е Чушка бюрек?
Чушка бюрек е традиционно българско ястие, което се състои от печени и обелени чушки, пълнени със смес от яйца и сирене, и панирани в брашно, яйце и галета. Чушките бюрек се пържат в олио до златисто и се сервират топли или студени, като предястие, основно ястие или мезе. Чушка бюрек е вкусно и лесно за приготвяне ястие, което може да се варира по различни начини.
Чушка бюрек (Breaded peppers stuffed with cheese) |
Популярна традиционна рецепта за чушка бюрек
Необходими продукти:
- - 8 печени и обелени чушки,
- - 4 яйца,
- - 200 г сирене,
- - 2 скилидки чесън,
- - 1/4 връзка магданоз,
- - 50 г брашно,
- - 50 г галета,
- - олио за пържене,
- - сол и
- - черен пипер по вкус.
|
Начин на приготвяне на чушка бюрек
Разбийте 3 от яйцата в купа и добавете настърганото сирене, нарязаният на ситно чесън и магданоз, солта и черния пипер. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. С тази смес напълнете печените чушки и затворете отворите с малко брашно. Оваляйте напълнените чушки първо в брашно, след това в разбитото четвърто яйце и накрая в галета. В дълбок тиган загрейте достатъчно олио и изпържете чушките бюрек от двете страни до златисто. Извадете ги на кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирайте топли или студени, като предястие или основно ястие.
-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.