Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

14 октомври 2023

Кевин Абош | dLambow

(Kevin Abosch)

Кевин Абош и неговата снимка на картоф...

Ирландският фотограф, предприемач, инвеститор Кевин Абош (Kevin Abosch) съобщава пред The ​​Irish Times, че е продал снимка на картоф за 1 млн. евро на европейски бизнесмен, който я е видял в дома му в Париж

Кевин Абош
Кевин Абош (Kevin Abosch)


Той снима картофа в дома си в Дъблин през 2010 г. и е направил три разпечатки от него.
„Виждам общи черти между хората и картофите, които говорят за нашите взаимоотношения като индивиди в колективен вид. Като цяло животът на извадения (от почвата) картоф е насилствен и труден. Използвам картофа като прокси за онтологичното изследване на човешкия опит. "


(Онтология - философска дисциплина, която се занимава с изследване и разбиране на съществуващото, реалността и битието като цяло. Определението, което Аристотел дава на първата философия в своята „Метафизика“, е: „Знание за биващото като биващо“.)

Един от принтовете е в частната колекция на г-н Abosch, друг е дарен на музея на изкуството в Сърбия, а третият е продаден на този анонимен бизнесмен.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: