Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

12 октомври 2023

Кристи Търлингтън | dLambow

(Christy Turlington) -

Коя е супермодел Кристи Търлингтън? - детство, прояви, кариера, постижения, личен живот ...


Коя е Кристи Търлингтън?

Кристи Никол Търлингтън Бърнс (Christy Nicole Turlington Burns) е американски супермодел и хуманитарка, която е известна с участието си в кампаниите на Calvin Klein и Maybelline. Тя е родена през 1969 година в Калифорния от баща американец и майка салвадорка. Открита е като модел на 13-годишна възраст и следващите години работи за различни списания и дизайнери.

През 90-те години тя става една от най-популярните и високо платени модели в света, заедно с Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Линда Евангелиста и други. Тя се жени за актьора Едуард Бърнс през 2003 година, с когото имат две деца. Освен моделна кариера, тя се занимава и с благотворителност, основавайки организацията Every Mother Counts, която подпомага здравето на майките по света. Тя е също така практикуващ будист и автор на книгата Living Yoga: Creating A Life Practice.

Кристи Търлингтън
Кристи Търлингтън (Christy Turlington)

Ранно детство на Кристи Търлингтън

Christy Turlington е родена на 2 январи 1969 г. в Уолнът Крийк, Калифорния, САЩ. Тя е дъщеря на Дуайт Търлингтън (Dwight Turlington), пилот в авиокомпания, и Мария Елизабет Парк (Maria Elizabeth Park), учителка по испански език. Кристи има две по-големи сестри, Ерин (Erin ) и Кели (Kelly). Тя е от смесен произход - баща ѝ е американец с английски и ирландски корени, а майка ѝ е салвадорка с испански и френски корени. Говори добре както английски, така и испански език.

Образование и първи стъпки в модата

Кристи Търлингтън е израснала в предградие на Сан Франциско, където е посещавала католическо училище. Тя е била спортно и академично даровито дете, като е играла футбол, тенис и баскетбол, и е участвала в дебатния клуб и шахматния отбор. Тя е била заинтересована от мода и фотография от ранна възраст, като е чела списания като Vogue и Harper’s Bazaar.

Кристи е била открита като модел на 13-годишна възраст от местен фотограф, който я е заснел за магазин за коне. След това тя е подписала договор с агенцията Ford Models и е започнала да пътува до Ню Йорк и Европа за различни снимки и ревюта.

Christy Turlington е успяла да съчетава моделната си кариера с образованието си, като е завършила средно училище с отличие през 1987 година. Тя е продължила да учи в Ню Йоркския университет, където е получила степен по религия и философия през 1999 година. Тя е също така студентка по магистратура по обществено здраве в Колумбийския университет.

Близки роднини на Кристи Търлингтън


Майка ѝ: Мария Елизабет Парк (Maria Elizabeth Parker)

Тя е учителка по испански, която е родена в Салвадор от родители с испански и френски корени.

Баща ѝ - Дуайн Търлингтън (Dwain Turlington)

Той е пилот на авиокомпанията  Pan Am, който е роден в САЩ от английски и ирландски родители.

Две по-големи сестри - Ерин и Кели, които също са модели.


Кели Търлингтън (Kelly Turlington)

е по-старата от трите сестри и е родена през 1967 година. Кели е журналистка и писателка, която е работила за списания като Vogue, Harper’s Bazaar и Elle. Тя е също така съавторка на книгата Living Yoga: Creating a Life Practice, която е написала заедно с Кристи. Кели е омъжена за Брайън Бърнс (Brian Burns), брат на актьора Едуард Бърнс (Edward Burns), с когото има две деца.

Ерин Търлингтън (Erin Turlington)

е средната сестра и е родена през 1969 година. Тя е модел и актриса, която е участвала в няколко филма и телевизионни сериали. Тя е известна с ролята си на Мелиса (Melissa) в комедийния сериал Friends, в който играе бившата приятелка на Рейчъл Грийн (Rachel Green). Ерин е също така основателка на линията за детски дрехи Eabandflow. Тя е разведена с Джеймс Макдоналд (James McDonald), от когото има две деца.

Личен живот

Личният живот на Кристи Търлингтън е предмет на интерес и любопитство за много хора, тъй като тя е свързана с различни известни личности в света на модата и шоубизнеса. Ето някои от най-важните факти за нейните отношения и семейство:

Съпруг: Едуард Бърнс (Edward Burns)

Той актьор и режисьор, роден в Ню Йорк от ирландски родители. Едуард е известен с участието си в филми като:
  • - Спасяването на редник Райън,
  • - 15 минути и
  • - Новогодишна нощ.
Двамата се запознават през 2000 година на вечеря, организирана от общ приятел. Те се сгодяват през 2001 година, но отлагат сватбата си заради терористичните атаки от 11 септември. Сключват брак през 2003 година в църква в Манхатън, а след това имат малка церемония на плажа в Коста Рика. Те живеят заедно в Ню Йорк и имат две деца.

Christy Turlington има две деца от своя съпруг - Грейс (2003) и Фин (2006), които живеят заедно с родителите си в Ню Йорк. Двете деца са родени по естествен път, без аналгезия, което е вдъхновило Кристи да се занимава с проблемите на майчиното здраве. Тя разказва за своя опит с бременността и раждането в книгата No Woman, No Cry: My Life as a Maternal Health Advocate. Двете деца често са заснемани заедно с родителите си на различни публични събития или в социалните мрежи.

- Грейс Бърнс (Grace Burns)

Грейс е родена през 2003 година и е модел, която е позирала за корица на списание POP. Тя има светлокестенява коса, зелени очи и извити вежди, които я правят много приличаща на майка си. Грейс е облечена в красива червена рокля на Prada за 6400 долара на снимката за списанието.

- Фин Бърнс (Finn Burns)

Фин е роден през 2006 година и е по-малкият брат на Грейс. Той не се занимава с модна кариера, но се появява на няколко семейни снимки, споделени от Кристи в социалните мрежи. Фин има тъмна коса и кафяви очи, с които прилича на баща си.

Кристи Търлингтън има тясни връзки със своето семейство и често споделя снимки с тях в социалните мрежи. Тя е горда майка и съпруга, която подкрепя кариерата на мъжа си. Тя е също така близка приятелка на други известни модели като Наоми Кембъл, Линда Евангелиста и Синди Крауфорд.

Кристи Търлингтън е жена, която е успяла да построи стабилно и щастливо семейство, без да загуби контакта си с приятелите и колегите си. Тя е пример за баланс между личния и професионалния живот. Тя е също така хуманитарка и активистка, която подкрепя различни каузи, свързани с правата и здравето на жените. Тя е вдъхновение за много хора със своята красота, интелигентност, доброта и стил.



Професионална кариера и изяви на Christy Turlington

Кристи Търлингтън е една от най-успешните американски супермодели, най-известна с работата си за марката за козметика Maybelline. Нейната професионална кариера и изяви могат да бъдат разделени на няколко етапа:

Първи етап: Откриване и популяризиране (1983-1989)

Кристи Търлингтън е открита като модел на 13-годишна възраст от местен фотограф Dennie Cody, който я заснема за магазин за коне. След това тя подписва договор с агенцията Ford Models и започва да пътува до Ню Йорк и Европа за различни снимки и ревюта. Тя става популярна сред дизайнерите и журналистите с красотата, излъчването и професионализма си. Кристи участва в рекламни кампании на:
  • - Ralph Lauren,
  • - Chanel,
  • - Yves Saint Laurent,
  • - Versace и други.
Появява се по кориците на:
  • - Vogue,
  • - Elle,
  • - Harper’s Bazaar и други престижни списания.

Втори етап: Златен период и връх на славата (1990-1999)

Christy Turlington достига върха на своята моделна кариера през 90-те години, когато става една от най-популярните и високо платени модели в света, заедно с:
Тя е наричана една от “оригиналните” супермодели и е част от “троицата”, които доминират в модния бранш. Кристи участва в легендарни видеоклипове като:
  • - Freedom! '90 на George Michael и
  • - Notorious на Duran Duran.
Става лице на Calvin Klein и Maybelline и заснема някои от най-въздействащите реклами в историята на модата. Тя се появява на повече от 500 корици на списания по цял свят. Тя също така започва да се занимава с актьорство, участвайки в няколко филма и сериала, като:
  • - Catwalk,
  • - Prêt-à-Porter,
  • - Unzipped и Friends.

Трети етап: Образование и хуманитаризъм (2000-2012)

Кристи Търлингтън решава да намали своята моделна активност и да се посвети на образованието и хуманитаризма. Тя завършва бакалавърска степен по религия и философия от Ню Йоркския университет през 1999 година. Продължава да учи в Колумбийския университет, където получава магистратура по обществено здраве през 2010 година. Кристи основава своята организация Every Mother Counts, която подпомага здравето на майките по света. Тя прави документален филм No Woman, No Cry, посветен на бременните жени в:
  • - Танзания,
  • - Бангладеш,
  • - Гватемала и
  • - САЩ.
Тя е наградена с множество признания за своята хуманитарна работа, като:
  • - Жена на годината от Glamour и
  • - една от 100-те най-влиятелни личности в света от Time.

Четвърти етап: Възраждане и продължаване (2013-до днес)

Кристи Търлингтън се завръща в модния свят с нова сила и ентусиазъм, като продължава да работи за Calvin Klein и Maybelline, както и за други марки като:
  • - Prada,
  • - Valentino,
  • - Chanel,
  • - Versace и
  • - Marc Jacobs.
Тя се появява на кориците на:
  • - Vogue,
  • - Harper’s Bazaar,
  • - Elle и други модни списания.
Участва в модни ревюта и изложби, като показва, че все още е една от най-красивите и талантливи модели в света. Тя продължава да подкрепя своята организация Every Mother Counts и да се ангажира с различни социални и екологични каузи. Тя издава своята книга Living Yoga: Creating A Life Practice, в която споделя своя опит с йогата и будизма.

Кристи Търлингтън е пример за жена, която е успяла да постигне успех в различни области на живота - мода, актьорство, образование, хуманитаризъм и лично развитие. Тя е вдъхновение за много хора със своята красота, интелигентност, доброта и стил.

Професионални отношения на Кристи Търлингтън

Кристи Търлингтън има много професионални отношения с различни дизайнери, фотографи, модни къщи и други известни личности в света на модата и шоубизнеса. Ето някои от тях:

Модни дизайнери

Кристи Търлингтън е работила с много от най-големите имена в модния бранш, като:
  • - Calvin Klein,
  • - Chanel,
  • - Yves Saint Laurent,
  • - Versace,
  • - Prada,
  • - Valentino,
  • - Marc Jacobs и други.
Тя е била лице на Calvin Klein от 1987 до 2007 година и отново от 2013 година. Тя е също така една от най-дългогодишните посланички на Maybelline, за която работи от 1992 година. Тя е близка приятелка на дизайнерите Марк Джейкъбс и Донатела Версаче.

Модни фотографи:

Кристи Търлингтън е снимана от някои от най-известните фотографи в света, като:
  • - Питър Линдберг (Peter Lindbergh),
  • - Стивън Майзел (Steven Meisel),
  • - Ани Лейбовиц (Annie Leibovitz),
  • - Марио Тестино (Mario Testino),
  • - Патрик Демаршелие (Patrick Demarchelier) и други.
Тя е участвала в някои от най-интересните фотосесии и реклами в историята на модата, като:
  • - Freedom! '90 на Джордж Майкъл,
  • - Eternity на Calvin Klein,
  • - Vogue Italia с "троицата" и други.
Тя е също така фотограф и режисьор, като е правила документални филми за здравето на майките.

Модни къщи

Кристи Търлингтън е дефилирала за много от най-престижните модни къщи в света, като:
  • - Chanel,
  • - Dior,
  • - Versace,
  • - Valentino,
  • - Prada,
  • - Dolce & Gabbana,
  • - Giorgio Armani и други.
Тя е била част от златния период на модата през 90-те години, когато супермоделите доминират на подиума. Тя е продължава да участва в модни ревюта и изложби и до днес, показвайки, че все още има стил и харизма.

Контакти с други известни личности

Кристи Търлингтън има много приятели и партньори в света на шоубизнеса. Тя е омъжена за актьора и режисьор Едуард Бърнс, с когото има две деца. Тя е близка приятелка на другите супермодели:
  • - Наоми Кембъл,
  • - Линда Евангелиста,
  • - Синди Крауфорд и
  • - Клаудия Шифър.
Тя е също така позната с музиканти като:
  • - Джордж Майкъл,
  • - Адам Клейтън и
  • - Винс Нийл,
актьори като:
  • - Кристиан Слейтър,
  • - Джейсън Патрик и
  • - Роджър Уилсън,
и модели като:
  • - Маркус Шенкенберг и
  • - Марк Вандерлоо.
Кристи Търлингтън е една от най-успешните и уважавани модели в света, която има много професионални отношения с различни известни личности. Тя е също така хуманитарка и активистка, която подкрепя различни каузи. Тя е пример за жена, която е постигнала успех в различни области на живота.

Награди и постижения на Кристи Търлингтън

Кристи Търлингтън е получила много награди и постижения по време на своята кариерата като модел, актриса, хуманитарка и писателка. Ето някои от тях:
  • Тя е била на кориците на повече от 500 списания по целия свет, включително Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, Marie Claire и други.
  • Тя е била лице на рекламни кампании на Calvin Klein, Maybelline, Chanel, Versace, Prada, Valentino и други престижни марки.
  • Тя е участвала в легендарни видеоклипове като Freedom! '90 на George Michael и Notorious на Duran Duran.
  • Тя е снимала някои от най-иконичните фотосесии и реклами в историята на модата, като Eternity на Calvin Klein, Vogue Italia с "троицата" и други.
  • Тя е дефилирала за много от най-престижните модни къщи в света, като Chanel, Dior, Versace, Valentino, Prada, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani и други.
  • Тя е участвала в няколко филма и сериала, като Catwalk, Prêt-à-Porter, Unzipped и Friends.
  • Тя е завършила бакалавърска степен по религия и философия от Ню Йоркския университет през 1999 година и магистратура по обществено здраве от Колумбийския университет през 2010 година.
  • Тя е основала своята организация Every Mother Counts, която подпомага здравето на майките по света. Тя е правила документален филм No Woman, No Cry, посветен на бременните жени в Танзания, Бангладеш, Гватемала и САЩ.
  • Тя е наградена с множество признания за своята хуманитарна работа, като Жена на годината от Glamour през 2013 година и една от 100-те най-влиятелни личности в света от Time през 2014 година.
  • Тя е публикувала книга Living Yoga: Creating A Life Practice, в която споделя своя опит с йогата и будизма.
Кристи Търлингтън е една от най-успешните и уважавани модели в света, която има много награди и постижения в различни области на живота. Тя е пример за жена, която е постигнала успех в мода, актьорство, образование, хуманитаризъм и лично развитие.

Хобитата, интересите и други непрофесионални занимания на Кристи Търлингтън

Christy Turlington има много хобита, интереси и други непрофесионални занимания, които показват, че тя е многообразна и талантлива личност. Ето някои от тях:

Йога и будизъм

Кристи Търлингтън е страстен йогин, който практикува йога от 1988 година. Тя е също така практикуващ будист, който следва учението на Далай Лама. Тя е публикувала книга Living Yoga: Creating A Life Practice, в която споделя своя опит с йогата и будизма. Тя е също така основател на Nuala, линия от дрехи за йога.

Коне

Кристи Търлингтън обича коне и е израснала като конен любител. Тя е била открита като модел, докато яздеше кон в Маями. Тя е спряла да язди, когато е започнала да моделира, но е възобновила своята страст, когато дъщеря ѝ Грейс също е проявила интерес към конете.

Фотография и режисура

Кристи Търлингтън има интерес към фотографията и режисурата. Тя е заснемала няколко документални филма, свързани с проблемите на майчиното здраве. Най-известният ѝ филм е No Woman, No Cry, посветен на бременните жени в Танзания, Бангладеш, Гватемала и САЩ. Тя е също така фотографирала за списания като Vogue и Harper’s Bazaar.

Образование и хуманитаризъм

Кристи Търлингтън цени образованието и хуманитаризма. Тя е завършила бакалавърска степен по религия и философия от Ню Йоркския университет през 1999 година и магистратура по обществено здраве от Колумбийския университет през 2010 година. Тя е основала своята организация Every Mother Counts, която подпомага здравето на майките по света. Тя е наградена с множество признания за своята хуманитарна работа.

Кристи Търлингтън има много хобита, интереси и други непрофесионални занимания, които я правят интересна и уникална личност. Тя не се ограничава само до модата, а се развива в различни области на живота. Тя е пример за жена, която търси хармония между тялото, ума и духа.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: