Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

12 октомври 2023

Клаудия Шифър | dLambow

(Claudia Schiffer) -

Супермодел Клаудия Шифър - най-важното за живота и кариерата й


Коя е Клаудия Шифър?

Клаудия Шиффер (Claudia Schiffer) е една от най-известните и успешни супермодели в света. Тя е родена на 25 август 1970 г. в Германия и започва кариера на модел през 1987 г., след като е открита от директор на модна агенция в нощен клуб. Тя става муза на Карл Лагерфелд (Karl Lagerfeld) и лице на марката Шанел (Chanel), както и на много други известни брандове. Тя също така участва в няколко филма, като:
  • - Ричи Рич,
  • - Прет-а-порте и
  • - Наистина любов.

През 2002 г. тя се омъжва за британския продуцент и режисьор Матю Вон (Matthew Vaughn) и имат три деца. Тя е посланник на добра воля на ЮНИСЕФ (UNICEF) от Великобритания и подкрепя различни благотворителни каузи. Клаудия Шиффер е пример за красота, стил и професионализъм в модната индустрия.

Клаудия Шифър
Клаудия Шифър (Claudia Schiffer)

Детство

Детството на Клаудия Шифър е спокойно и семейно. Тя е родена на 25 август 1970 г. в германския град Райнберг, който тогава е принадлежал на Федерална република Германия. Баща й е юрист, а майка й - домакиня. Тя има двама по-големи братя и една по-малка сестра. Клаудия искала да учи право като баща си, но съдбата й поднася друг план. 

През 1987 г., когато е на 17 години, тя е забелязана в нощен клуб в Дюселдорф от директора на модна агенция “Метрополитан” Мишел Левантон (Michelle Levanton). Той я кани на кастинг в Париж и след по-малко от половин година тя вече позира за фотосесия на френското списание "Ел". Така започва нейната блестяща кариера на модел, която ще я превърне в една от най-известните и успешни супермодели в света.

Най-близките роднини на Клаудия Шифър

Най-близките роднини на Клаудия Шифър са нейните родители, братя и сестра. Ето някои факти за тях:

  • Майка й се казва Гудрун Шифър (Gudrun Schiffer) и е била домакиня. Тя подкрепя кариерата на дъщеря си и често пътува с нея по света.

  • Баща й се казва Хайнц Шифър (Heinz Schiffer) и е бил юрист. Той има влияние върху образованието на Клаудия и е желал тя да учи право.

Клаудия има двама по-големи братя:


  • - Стефан Шифър (Stephan Schiffer)
Стефан Шифър е работил като зъболекар, което означава, че е завършил медицински факултет и специализация по стоматология.

  • - Андреас Шифър (Andreas Schiffer)

Андреас Шифър е работил като адвокат, което означава, че е завършил юридически факултет и е получил лиценз за адвокатска дейност.

и една по-малка сестра:


  • - Ани Шифър (Annie Schiffer)

Ани Шифър е била модел, но след това се отказала от тази професия.

Стефан е работил като зъболекар, а Андреас - като адвокат. Ани е била модел, но по-късно се отказва от тази професия. Клаудия Шифър е заявявала, че има много тясна връзка със своето семейство и че те са нейната опора и вдъхновение.

Личен живот

Личният живот на Клаудия Шифър е бил доста интересен и разнообразен. Ето някои от най-значимите факти за нея:

Дейвид Копърфийлд (David Copperfield)

Той е известен американски илюзионист и шоумен. Той е бил партньор на Клаудия Шифър между 1994 и 1999 година. Те са се запознали на едно от шоутата му, където той я избира за доброволец от публиката. Те започват романтична връзка, която продължава до 1999 г.  Обявени са за най-красивата двойка в света от списание People.

Съпруг: Матю Вон (Matthew Vaughn)

Съпругът й се казва Матю Вон и е британски продуцент и режисьор. Той е известен с филми като:

  • - “Кик Ас”,
  • - “Кралски агенти” и
  • - “Крал Артур: Легенда за меча”.

Той е син на бившия барон Робърт Вон (Baron Robert Vaughn), внук на бившия министър-председател на Шотландия Сър Джеймс Макмилан (Sir James Macmillan) и племенник на актьора Кристофър Лий (Christopher Lee). Те се срещат през 2000 г. на снимките на филма “Блекаут”, в който Клаудия играе ролята на жена му. Сключват брак през 2002 г. в церемония в църквата Свети Джордж в Шропшир, Англия. 

 

Клаудия и Матю имат три деца:.


Каспар Матю Де Вере Дръмънд (Caspar Matthew De Vere Drummond)

Първият им син се казва Каспар Матю Де Веро Вон и е роден на 30 януари 2003 г. Името Каспар е избрано в чест на един от тримата мъдри мъже, които посетили Исус Христос при раждането му. Каспар е учил в престижното училище Стоу в Бъкингамшир, Англия. Въпреки, че Каспар е бил забелязван на редките излети с известната си майка през годините, няма много информация за него.

Клемънтайн Попи Де Вере Дръмонд (Clementine Poppy De Vere Drummond)

Дъщерята Клементина Попи Де Веро Вон е родена на 11 ноември 2004 г. в Лондон. Тя е второто дете на Клаудия и Матю. Името Клементина означава "милостива" или "благосклонна". Попи е английско име, което означава "мак". Това е и символ на спомен за падналите в Първата световна война, която завършва на 11 ноември. Клементина ходи на училище Стоу.

Косима Виолет Вон (Cosima Violet Vaughn)

Косима Виолет Вон е родена на 14 май 2010 г. и за нея не се знае почти нищо. Преди раждането й обаче, Клаудия разкрива, че е обмисляла осиновяване. „Ако не бях в състояние да имам деца сама, щях да [осиновя] със сигурност“, сподели тя пред Bild. „Но след като имам собствено семейство, това вече не е опция за мен. Но мисля, че е страхотно, ако хората го правят."

Клаудия Шифър и Матю Вон живеят в имение в Съфолк, Англия, което е принадлежало на писателя Ѝън Ланкастър Флеминг (Ian Lancaster Fleming), автор на поредицата за Джеймс Бонд (James Bond). Те също така имат апартамент в Манхатън, Ню Йорк, в Лондон и на Майорка. Клаудия Шифър е заявявала, че е много щастлива в своя брак и че нейният съпруг и деца са най-важното за нея.



Образованието и първите стъпки в кариерата

Клаудия Шифър се справя чудесно в училище, с надеждата да се превърне в най-младият член на семейството си, който ще учи право. Тя също така учи английски, френски и италиански език.

Но още през 1987 г., когато е едва на 17 години, тя е забелязана в нощен клуб в Дюселдорф от директора на модна агенция “Метрополитан” Мишел Левантон. Той я кани на кастинг в Париж и след по-малко от половин година тя вече позира за фотосесия на френското списание "Ел". Така започва нейната блестяща кариера на модел, която ще я превърне в една от най-известните и успешни супермодели в света.

Професионална кариера и изяви на Клаудия Шифър

Професионалната кариера и изяви на Claudia Schiffer са много впечатляващи и разнообразни. Ето някои от най-значимите факти за тях:

Клаудия Шифър е една от най-известните и успешни супермодели в света.
Тя става муза на Карл Лагерфелд и лице на марката Chanel, както и на много други известни брандове, като:

  • - Versace,
  • - Valentino,
  • - Yves Saint Laurent,
  • - Dolce & Gabbana и др.

Тя е първата от топ моделите, представена на корицата на The Rolling Stones, а след това става лице на такива модни къщи като:

  • - Salvatore Ferragamo,
  • - Guess,
  • - H&M и др.

Клаудия е включена в списъка на 25-те най-красиви хора на планетата от списание People и получава няколко престижни награди за своя стил и влияние.

Професионални отношения

Клаудия Шифър работи с много дизайнери, фотографи, модни къщи и други известни личности. Ето някои от професионалните ѝ отношения:

Карл Лагерфелд (Karl Lagerfeld)

Той я избира за лице на марката Chanel през 1988 година и я превръща в своя муза. Той я научава на всичко важно в света на модата и стила. Тя е участвала в много рекламни кампании и модни ревюта за Chanel, както и в няколко книги и филми, създадени от Лагерфелд.

Елен фон Унверт (Ellen von Unwerth)

Тя е един от най-популярните фотографи на мода и портрети. Тя е снимала Клаудия Шифър за много списания, като Vogue, Elle, Harper’s Bazaar и др. Тя е известна със своя смел и провокативен стил.

Гес

Това е канадска модна марка, специализирана в деним. Клаудия Шифър е била едно от първите лица на Гес през 90-те години. Тя е участвала в няколко рекламни кампании за марката, които са станали класически примери за сексапил и гламур.

Награди и постижения

Клаудия Шифър е получила няколко награди и има значими постижения по време на своята кариера като модел, актриса и благотворител. Ето някои от тях:

  • През 1991 г. тя получава наградата Bambi в категорията Shooting Star за своята изява в модната индустрия.
  • През 2006 г. тя получава наградата Women’s World Award в категорията World Style Award за своя принос към модата и стила.
  • През 2017 г. тя получава отново наградата Bambi, този път в категорията Fashion Icon за своята дългогодишна кариера и влияние върху модните тенденции.
  • Тя е посланик на добра воля на УНИЦЕФ от 1997 г. и подкрепя различни благотворителни каузи, свързани с образованието, здравето и правата на децата.
  • Тя е създател и на собствена модна линия, която носи нейното име и предлага облекло, обувки, чанти, очила, бельо и парфюми.
  • Тя е участвала в над 10 филма и сериала, като най-известните са Ричи Рич, Прет-а-порте, Наистина любов и Зулендер.


Хобитата, интересите и други непрофесионални занимания на Клаудия Шифър

Ето някои от хобитата, интересите и други непрофесионални занимания на Клаудия Шифър, които може да ви заинтересуват:

Събиране на бръмбари

Клаудия Шифър има необичайно хоби - тя събира различни видове бръмбари и ги пази в стъклени кутии. Тя е заявила, че обича тези животни, защото са красиви и разнообразни. Тя е показала част от своята колекция в едно от предаванията на Опра Уинфри (Oprah Winfrey).

Инструктор на жаби

Парис Хилтън (Paris Hilton), близка приятелка на Клаудия Шифър, е разкрива, че моделът има друго странно занимание - обучава жаби да правят различни трикове. Тя има много жаби в дома си и ги тренира с помощта на храна и поощрения.

Създаване на собствена модна линия

Клаудия Шифър не е само модел, но и дизайнер. Тя е създала своя собствена модна линия, която носи нейното име и предлага облекло, обувки, чанти, очила, бельо и парфюми. Тя е казала, че иска да предложи на своите клиентки качествени и стилни продукти, които отразяват нейната личност и вкус.

Подкрепа на благотворителни каузи

Клаудия Шифър е ангажирана с различни благотворителни организации и проекти, свързани с образованието, здравето и правата на децата. Тя е посланик на добра воля на УНИЦЕФ от 1997 г. и е посетила много страни, за да помогне на нуждаещите се деца. Тя също така е подкрепяла кампаниите за борба с рака на гърдата, защита на околната среда и спасяване на животните.

Последни професионални изяви на Клаудия Шифър

Последните професионални изяви на Клаудия Шифър са:

  • Тя е участвала в гола фотосесия за италианското издание на списание Vogue, която е била публикувана през август 2019 г. Това е било 25 години след като тя е била за първи път на корицата на същото списание през 1994 г.
  • Тя е създала своя собствена колекция от очила, която е била представена през юни 2020 г. Колекцията включва слънчеви очила и диоптрични рамки, вдъхновени от стиловете на 70-те и 80-те години. Тя е казала, че иска да предложи на своите клиентки очила, които са модерни, но и класически.
  • Тя е била част от рекламната кампания на модната марка Balmain за есен-зима 2020/2021, която е била заснета от фотографа Ан Лебон (Anne LeBon). Тя е позирала заедно с други известни модели като Наоми Кембъл (Naomi Campbell) и Синди Крауфорд (Cindy Crawford). Кампанията е имала за цел да отдаде почит на легендарните супермодели от 90-те години.


Кои са най-известните реклами на Клаудия?

Някои от най-известните реклами на Клаудия Шифър са:

  • Реклама за Guess Jeans през 1989 г., в която тя позира в деним и бяла риза, напомняйки на Брижит Бардо (Brigitte Bardot). Тази реклама я превръща в едно от най-желаните лица в модната индустрия.
  • Реклама за Pepsi през 1996 г., в която тя се съблича в автомат за газирани напитки, докато младежи я гледат с удивление. Тази реклама е била забранена в някои страни заради сексуалния ѝ характер.
  • Реклама за L’Oréal през 1998 г., в която тя използва слогана “Защото заслужавате”. Тази реклама е била част от дългогодишното ѝ партньорство с козметичната компания, за което тя е получавала около 6 милиона долара на година.
  • Реклама за Citroën C4 през 2005 г., в която тя се превръща в робот и танцува по улицата. Тази реклама е била наградена със златен лъв на фестивала в Кан.
  • Реклама за Dom Pérignon през 2007 г., в която тя позира гола с бутилка от шампанското, заснета от Карл Лагерфелд (Karl Lagerfeld). Тази реклама е била част от арт проект, посветен на историята на питието.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: