Translate

---------------------------------------------------------------------------------

02 януари 2024

Любимата корица на Линда | dLambow

(Linda's favorite cover) -

Коя е любимата корица на Линда Еванджелиста?


Има ли Линда Еванджелиста любима корица в модно списание?

Трудно е да се определи коя е любимата корица на Линда Еванджелиста (Linda Evangelista), тъй като тя е работила с толкова много различни и престижни списания. Но може би можем да споменем някои от кориците, които са имали особено значение за нея или за модната индустрия. Например:

Корицата на британския Vogue през 1990 година

Тази корица е станала символ на възхода на супермоделите и новото десетилетие в модата. Тя показва Линда Еванджелиста заедно с Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Татяна Патиц, облечени в бели ризи и дънки, с релаксирани пози и усмивки. Тази корица е вдъхновила Джордж Майкъл да използва същите модели в музикалното видео към песента си “Freedom! '90”, което е станало още по-популярно. Тази корица е била любимата на самата Линда Еванджелиста, която е заявила:

“Това е моята любима корица. Това е моят любим момент в модата”.

Любимата корица на Линда
Любимата корица на Линда (Linda's favorite cover)

Корицата на американския Vogue през 1992 година

Тази корица е станала паметник на американската култура и политика. Тя показва Линда Еванджелиста заедно с други модели и знаменитости, които подкрепят кампанията на Бил Клинтън (Bill Clinton) за президент. Те държат плакат с надпис “We Want Bill!”, а Линда Еванджелиста държи плакат с надпис “We Want Change!”. Тази корица е била заснета от Ричард Аведон (Richard Avedon), който е известен американски фотограф. Тази корица е била любимата на редакторката на Vogue Ана Уинтур (Anna Wintour), която е заявила:

“Това е моята любима корица. Това е моят любим момент в журналистиката”.


Корицата на британския Vogue през 2022 година

Тази корица е станала символ на смелостта и възстановяването на Линда Еванджелиста. Тя показва Линда Еванджелиста след като е разкрила, че е била “брутално обезобразена” от неуспешна козметична процедура, която е довела до увеличаване на мазнините в тялото ѝ. Тя е облечена в червен плащ от Долче и Габана и държи червен шал, който прикрива част от лицето ѝ. Тази корица е била заснета от Стивън Мейзъл (Steven Meisel), който е известен американски фотограф. Тази корица е била любимата на много фенове и колеги на Линда Еванджелиста, които са я подкрепили и похвалили за нейната храброст и красота.

Това са само някои от кориците, които Линда Еванджелиста е имала през своята блестяща кариера. Но тя е била толкова разнообразна и талантлива, че може да изглежда невероятно на всяка корица, която е правила.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Абонати:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: