Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

05 януари 2024

Сериал „Приятели“ | dLambow

(Series "Friends") -

Американски телевизионен ситком "Приятели" (American television sitcom "Friends")


Какво е "Приятели" (Friends)?

"Приятели" (Friends) е американски ситком, който се излъчвал по телевизията NBC от 22 септември 1994 до 2004 г. Създаден е от Дейвид Крейн (David Crane) и Марта Кауфман (Martha Kaufman) и е продуциран от Кевин С. Брайт (Kevin S. Bright), Марта Кауфман и Дейвид Крейн. 

 

Американски телевизионен ситком "Приятели"
Американски телевизионен ситком "Приятели" (American television sitcom "Friends")

Сериалът представлява историята на шестима приятели, които живеят в Манхатън, Ню Йорк:

  • - Моника Гелар (Лиса Кудроу / Lisa Kudrow) е взискателна готвачка и перфекционистка, която живее в апартамента си в Манхатън с приятелката си Рейчъл Грийн (Дженифър Анистън).
  • - Фийби Бюфе (Лиса Кудроу / Lisa Kudrow) е странноватия и духовит масажист, който живее в апартамент на покрива на Моника и Рейчъл.
  • - Чандлър Бинг (Матю Пери / Matthew Perry) е странен и забавен счетоводител, който живее с приятеля си Джоуи Триббиани (Мат Лебланк) в апартамент отгоре.
  • - Джоуи Триббиани (Мат Лебланк / Matt LeBlanc) е небрежен и мечтател актьор, който живее с Чандлър.
  • - Рос Гелар (Дейвид Швимер / David Schwimmer) е палеонтолог, който е женен за Карол Уилс (Джули Кавнер / Julie Kavner), но се развежда с нея, след като тя се разкрива като лесбийка.

Приятелите прекарват много време заедно, споделяйки своите радости и разочарования. Те си помагат един на друг в трудни времена и се забавляват заедно в добри времена.


Популярност

През десетте сезона на сериала приятелите се сблъскват с различни житейски предизвикателства, като любов, работа, брак, развод и деца. Те винаги са там един за друг, за да се подкрепят и да се смеят.

Ето някои от причините, поради които „Приятели“ е толкова популярен:

  • - Героите са обикновени хора, които се сблъскват с реални проблеми, които хората могат да разберат.
  • - Сериалът е забавен. Той е пълен с остроумни диалози и забавни ситуации.
  • - Сериалът е положителен. Той е за приятелството, любовта и семейството.


Награди

„Приятели“ беше огромен хит и се превърна в един от най-популярните телевизионни сериали на всички времена. Сериалът беше номиниран за 62 награди „Еми“, печелейки три. Също така спечели четири награди „Златен глобус“.

„Приятели“ имаше дълбоко въздействие върху поп културата.

Сериалът породи множество меми и цитати, които продължават да се използват и до днес. „Приятели“ също така помогна да се популяризират актьорите в главните роли, които станаха международни знаменитости.

„Приятели“ все още е популярен и днес.

Сериалът се излъчва по телевизията по целия свят и е достъпен за стрийминг в различни платформи. „Приятели“ е класика на комедията, която ще продължи да радва зрителите от всички възрасти за поколения напред.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: