Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

14 януари 2024

Джон Дейвид Ратайковски | dLambow

(John David Ratajkowski) -

Джон Дейвид "J.D." Ратайковски е бащата на супермодела Емили Ратайковски (Emily O'Hara Ratajkowski)


Кой е Джон Ратайковски?

Джон Дейвид "J.D." Ратайковски (John David "J.D." Ratajkowski) е художник и учител по рисуване, баща на американската супермоделка Емили О'Хара Ратайковски (Emily O'Hara Ratajkowski). Той е роден и израснал в еврейско семейство и е възпитан като католик. Джон е роден през 1946 г. в крайморския град Коронадо, Сан Диего, Калифорния, и има американско гражданство.

Джон Дейвид Ратайковски
Джон Дейвид Ратайковски (John David Ratajkowski)

Семейство

Джон Дейвид Ратайковски е роден и израснал в еврейско семейство с родители:

  • - Баща: Джоузеф Т. Ратайковски (Joseph T. Ratajkowski) - с полски произход, служил във флота
  • - Майка: Мери Лий Хейс (Mary Lee Hays) - с ирландски произход


- Съпруга: Катлин Балгли (Kathleen Balgley)

Джон се запознава с бъдещата си съпруга Катлийн Балгли в средата на 80-те и излизат заедно известно време. Те имат периодична връзка, а сключват брак, след като Катлийн забременнява с дъщеря им. Двамата стават родители на дъщеря си Емили Ратайвоски на 7 юни 1991 г. в Лондон, Англия. Тричленното семейство живее в Енсинитас, близо до Сан Диего, Калифорния.


Професионални заложби

Джон Дейвид “J.D.” Ратайковски е американски художник. Той рисува всичко, което види. Джон Ратайковски е известен с многостранните си артистични таланти и стил, които включват рисуване, графика, литография и скулптура. Той е работил с различни материали и техники, като енкаустик, бронз, сурови пигменти, намерени предмети, глина.

Джон преподава изкуство в Северен окръг, Сан Диего.

Той излага своите произведения в Европа и САЩ, има над 25 изложби. През последните три десетилетия той възстановява две стари къщи, едната в пуебло Сант Хоан, Майорка, а другата в Бантри, графство Корк, Ирландия. Джон Ратайковски преподава изкуство в Северен окръг, Сан Диего, наставлявайки поколения от ученици по изкуство, които са се утвърдили като сериозни художници и продължават да поддържат редовен контакт с учителя си.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: