Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

07 януари 2024

Богдан Йовович | dLambow

(Bogdan Jovovich) -

Богдан Йовович  - баща на известната актриса и модел Мила Йовович (Milla Jovovich)


Кой е Богдан Йовович?

Богдан Йовович (Bogdan Jovovich) е сръбски лекар и баща на известната актриса и модел Мила Йовович. Той е роден в Белград, Сърбия, и е бивш педиатър. След перипетии в Югославия, бягат заедно с баща си, през Албания към Съветския съюз. В крайна сметка се заселват в украинския град Киев.

Богдан Йовович
Богдан Йовович (Bogdan Jovovich)

Личен живот

В Украйна малкият Богдан прави успешна лекарска кариера и се влюбва в красивата и не по-малко известна руска актриса Галина Логинова. През 1980 г. той емигрира заедно със съпругата си Галина Логинова, руска актриса, и дъщеря си Мила от Съветския съюз в Лондон, а по-късно в САЩ.

Съпруга

  • - Галина Логинова (Galina Loginova)


Деца


Перипетии в САЩ

Богдан Йовович не успява да легализира дипломата си на лекар и започва да работи в застрахователна компания. През 1994 г. Той е арестуван за участие в схема за измама със здравни застраховки и е осъден на 20 години затвор. Той е освободен през 1999 г. след като е изтърпял пет години от присъдата си. След освобождаването си той се премества в Сакраменто, Калифорния, където живее до днес.

Богдан Йовович има тесни връзки с дъщеря си Мила, която го нарича “най-добрият си приятел”. Той често посещава семейството й в Лос Анджелис и участва в различни събития с нея. Той също така е горд дядо на трите й деца - Евър, Дашиел и Ошън.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: