Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

09 януари 2024

Месец Февруари | dLambow

(The month of February) -

Февруари - вторият месец на годината


Какъв е месец Февруари?

Февруари (February) е вторият месец на годината в григорианския календар и има 28 или 29 дни в зависимост от високосната година. Ето някои характеристики, личности и афоризми, свързани с месец Февруари:

Месец Февруари
Месец Февруари (The month of February)

Име и произход

Името на месец Февруари идва от латинската дума "februare," която е свързана с римските празненства на очистване, провеждани в този месец. Този месец беше оригинално последният месец в римския календар.

Кратък месец

Февруари е най-късият месец от годината. През обикновената година има 28 дни, но през високосната - 29 дни.

Ден на влюбените (Valentine's Day)

14-ти февруари е известен като Ден на влюбените, когато хората по целия свят обменят подаръци, цветя и изразяват своите чувства на любов.


Зимни условия

Февруари често е асоцииран с продължаващите зимни условия в северните части на света. Според местния климат, може да бъде време за зимни спортове или просто за наслаждаване на снежни пейзажи.

Личности, родени през Февруари

Някои известни личности, родени през този месец, включват:

  • - Абрахам Линкълн (Abraham Lincoln),
  • - Чарлз Дарвин (Charles Darwin),
  • - Стивън Хокинг (Stephen Hawking) и други.


Афоризми и цитати

Въпреки че няма специфични афоризми, свързани с месец Февруари, често се използва за изразяване на чувства и емоции, особено в контекста на Деня на влюбените.

Година на зодиака

Февруари се нарича и "Месецът на Водолея" в рамките на зодиакалния календар. Хората, родени през този месец, се считат за Водолеи.

Като цяло, Февруари е месец със смесени асоциации, включващи зимни удоволствия, любовни празненства и спомени за известни личности, родени през този период.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: