Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

11 януари 2024

Мингъс Лусиен Рийдъс | dLambow

(Mingus Lucien Reedus) -

Мингъс Лусиен Рийдъс е син на Хелена Кристенсен от връзката й с Норман Рийдъс


Кой е Мингъс Лусиен Рийдъс?

Мингъс Лусиен Рийдъс (Mingus Lucien Reedus) е син на:

от връзката й с Норман Рийдъс. Хелена Кристенсен е датски супермодел и фотографка. Тя е бивш ангел на Victoria's Secret, дизайнер на дрехи и кралица на красотата.

  • - Баща: актьора Норман Марк Рийдъс (Norman Mark Reedus).

Норман Марк Рийдъс е американски актьор и бивш моден модел. Той прави актьорския си дебют през 90-те години и участва в успешните касови филми:

  • - 8MM,
  • - Blade 2 и
  • - American Gangster.
Мингъс Лусиен Рийдъс
Мингъс Лусиен Рийдъс (Mingus Lucien Reedus)

Каква роля има Норман Рийдъс в живота на Мингъс?

Норман Рийдъс е баща на Мингъс Лусиен Рийдъс. Той е известен актьор, който е играл във филми и сериали като:

  • - “Живите мъртви”,
  • - “Булевардът на славата” и
  • - “Боондок Сейнтс”.

Норман и Хелена Кристенсен са били заедно от 1998 до 2003 година, но са останали в добри отношения след раздялата си. Норман често публикува снимки на сина си в социалните мрежи и го подкрепя в неговата модна и музикална кариера. Норман има и друго дете - дъщеря на име Диана, родена през 2018 година от настоящата му приятелка - актрисата Диане Крюгер (Diane Kruger).

Мингъс е роден на 13 октомври 1999 г. в Копенхаген, Дания и е кръстен на:

  • - Кръстник: джаз пианиста Чарлз Мингъс (Charles Mingus)

Чарлз Мингъс е американски джаз музикант, композитор и общественик. Има голям принос за развитието на джаза. Започва кариерата си през 1943 година и през 50-те придобива широка известност като композитор и ръководител на джазбендове.

Лели:

От страна на баща му Норман Рийдъс

  • - Лесли Рийдъс (Leslie Reedus)

От страна на майка му Хелена Кристенсен

  • - Анита Кристенсен (Anita Christensen)


Баби и дядовци:

От страна на баща му Норман Рийдъс

  • - Дядо: Норман Рийдъс (Norman Reedus)
  • - Баба: Мариан Рийдъс (Marian Reedus)

От страна на майка му Хелена Кристенсен

  • - Баба: Елса Кристенсен (Elsa Christensen)
  • - Флеминг Кристенсен (Fleming Christensen)


Произход

Мингъс има четвърт датски и четвърт перуански произход от страна на майка си и италиански, шотландско-ирландски и английски корени от страна на баща си.


Модна кариера

Мингъс започва своята модна кариера през 2017 г., когато дебютира на подиума за Calvin Klein. Оттогава той е работил за марки като:

  • - Versace,
  • - Tommy Hilfiger и
  • - Prada.

Той също така е появил се на корицата на Vogue Hommes през 2021 г. През същата година той е обвинен в нападение срещу жена по време на фестивала Сан Дженаро в Ню Йорк, но по-късно е постигнал споразумение с прокуратурата.

Музикална кариера

Мингъс не е само модел, но и музикант. Той свири на китара и пиано и пише свои песни. Той е вдъхновен от своя кръстник Чарли Мингъс, както и от други джаз изпълнители като:

  • - Телониъс Монк (Thelonious Monk),
  • - Чет Бейкър (Chet Baker)
  • - Били Холидей (Billie Holiday).

Той има свой собствен YouTube канал, където качва видеа на своите музикални изпълнения.

Каква музика свири Мингъс Лусиен Рийдъс (Mingus Lucien Reedus)?

Той е кръстен на американския джаз пианист Чарли Мингъс и също така свири музика, подобна на неговия именник. Неговият музикален псевдоним е Yvng Lizard и той има няколко песни в BeatStars и SoundCloud. Той планира да издаде своя собствен EP под името LUCIEN.

Какви са неговите песни?

Неговите песни са в стил trap и hip hop, с елементи от jazz и electronic. Той използва автотюн, семпли и експериментални звуци в своите творби. Ето някои от неговите песни, които можете да чуете онлайн:

prod. truman

Това е първата му песен, която е пуснал в YouTube. Тя е вдъхновена от джаз легендата Чарли Мингъс и има видеоклип, заснет от неговия приятел @lilfacts.

blood on the leaves

Това е най-популярната му песен, която е станала вирусна в TikTok с танцово предизвикателство. Тя е семплирана от песента на Кание Уест със същото име и има съдържание за насилие и наркотици.

Get Off the Leash

Това е съвместна песен с tana, която също е трендираща в TikTok. Тя е за бунт и свобода и има енергичен и агресивен звук.

Какво е споразумението, което постигна Мингъс с прокуратурата?

Мингъс Лусиен Рийдъс е признал вина за нарушение на обществения ред, след като е обвинен в нападение срещу жена през септември 2021 г. В замяна на признанието, той е получил условна присъда, изискваща да не допуска нови нарушения в продължение на една година и да посещава поне пет сесии с консултант. Мингъс и неговият адвокат са твърдели, че той е бил жертва в инцидента и че е действал по инстинкт. Жената, която е пострадала от неговия удар, е изразила желание той да поеме повече отговорност.

Какво се случва по време на инцидента?

Мингъс Рийдъс е ударил жена в лицето по време на спор на фестивала Сан Дженаро в Малка Италия в Ню Йорк на 24 септември 2021 г. Жената, която е на 24 години, е откарана в болница със сряз под лявото си око. Адвокатът на Мингъс твърди, че той е бил жертва в инцидента и че е действал по инстинкт.

Who is Mingus Lucien Reedus?

Mingus Lucien Reedus is a 24-year-old model and musician, son of actor Norman Reedus and supermodel Helena Christensen. He is named after the American jazz pianist Charlie Mingus1 and also plays music similar to his namesake. His musical alias is Yvng Lizard and he has several songs on BeatStars and SoundCloud. He plans to release his own EP under the name LUCIEN.

His songs are in the style of trap and hip hop, with elements of jazz and electronic. He uses autotune, samples, and experimental sounds in his works. Here are some of his songs that you can listen to online:

prod. truman

this is his first song that he released on YouTube. It is inspired by the jazz legend Charlie Mingus and has a video clip shot by his friend @lilfacts.

blood on the leaves

this is his most popular song, which went viral on TikTok with a dance challenge. It is sampled from Kanye West’s song of the same name and has content about violence and drugs.

Get Off the Leash

this is a collaborative song with tana, which is also trending on TikTok. It is about rebellion and freedom and has an energetic and aggressive sound.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: