Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

14 януари 2024

Търговия на автопилот | dLambow

(Autopilot Trading) -

Автоматизирана търговия на автопилот на форекс


Какво е търговия на автопилот?

Търговия на автопилот (Autopilot Trading), известна също като автоматизирана търговия, се използва за разделяне на големи сделки на по-малки сделки с цел управление на въздействието и риска на пазара, без човешка намеса.

Търговия на автопилот
Търговия на автопилот (Autopilot Trading)

Автоматизираната търговия предполага използването на компютърни програми за въвеждане на поръчки за търговия. Използва математически модели (алгоритми) за вземане на решения и извършване на транзакции на финансовия пазар. Компютърният алгоритъм е този, който решава аспектите на реда, напр. време, цена или количество, предимно без човешка намеса.

Цели при търговията на автопилот

При форекс търговията на автопилот може да се използва за следните цели:

- Автоматизиране на търговските стратегии

EA може да бъде използван за автоматизиране на търговските стратегии, които са твърде сложни или отнемат твърде много време за изпълнение ръчно. Това може да бъде полезно за трейдъри, които искат да автоматизират своите стратегии, за да могат да се фокусират върху други задачи, като например анализ на пазара или управление на портфолиото.

- Намаляване на емоциите

Емоциите могат да играят важна роля в търговията и могат да доведат до грешни решения. Търговията на автопилот може да помогне за намаляване на влиянието на емоциите върху търговията, като по този начин може да подобри резултатите.

- Увеличаване на ефективността

Търговията на автопилот може да помогне за увеличаване на ефективността на търговията, като по този начин освободи времето на трейдърите за други задачи.

- Търговия на пазарите 24/7

Увеличаване на възможността за търговия на пазарите 24/7, без да е необходимо човек да стои пред компютъра.



Търговия на Автопилот на форекс

Търговията на Автопилот на форекс (Forex Autopilot Trading) или още известна като форекс роботи, е вид автоматизирана търговия, при която сделките се извършват автоматично, без човешка намеса. Това се случва чрез софтуер, който използва предварително дефинирани правила и алгоритми за вземане на решения за покупка или продажба на финансови инструменти, като валута, акции, суровини и др.

Търговията на Автопилот на форекс се използва най-често за търговия с валутни двойки. Софтуерът за автоматизирана търговия, известен още като експертен съветник (EA), анализира ценовите графики и икономически фактори, за да определи кога да се отвори или затвори сделка.

Автоматизирани търговски стратегии

Има много различни видове автоматизирани търговски стратегии, които могат да се използват, като те основно спадат към два основни вида търговия на автопилот:

- Технически анализ

Този вид автоматизирана търговия използва технически индикатори за идентифициране на търговски възможности.

- Фундаментален анализ

ози вид автоматизирана търговия използва фундаментални фактори, като например икономически новини и политически събития, за идентифициране на търговски възможности.

Търговията на Автопилот може да бъде полезна за трейдъри, които искат да автоматизират своите търговски стратегии или да намалят времето, което прекарват пред компютъра. Тя също така може да бъде полезна за начинаещи трейдъри, които все още се учат да търгуват.

Ето как се използва търговията на автопилот при форекс сделки:

  • - Трейдърът разработва или избира стратегия за търговията на автопилот.
  • - Трейдърът програмира експертния съветник (EA) с тази стратегия.
  • - Трейдърът активира EA на своята платформа за търговия.

След като EA бъде активиран, той ще започне да анализира ценовите графики и да отваря и затваря сделки в съответствие с дефинираните правила.

Подготовка за търговия на автопилот

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да използвате автоматизирана търговия:

  • - Търговията на автопилот не е гаранция за печалба. Даже и най-добрите стратегии могат да доведат до загуби.
  • - Важно е да тествате вашата стратегия за търговия на автопилот на демо сметка, преди да я използвате на реална сметка.
  • - Трябва да разбирате как работи вашата стратегия за автоматизирана търговия, преди да я използвате.


Съвети при търговия на автопилот

Ето някои съвети за използване на автоматизирана търговия:

- Направете проучване

Преди да използвате автоматизирана търговия, отделете време, за да разберете как работи и да оцените рисковете, свързани с нея.

- Използвайте демо сметка

Преди да започнете да използвате автоматизирана търговия с реални пари, използвайте демо сметка, за да тествате EA и да видите как работи.

- Направете корекции

Възможно е да се наложи да направите корекции в EA, за да го направите по-ефективен. След като започнете да използвате EA с реални пари, наблюдавайте резултатите и направете корекции, ако е необходимо.

- Не забравяйте за риска

Търговията на автопилот може да бъде печеливша, но също така носи рискове. Винаги използвайте стоп-лос, за да ограничите загубите си.

Заключение

Търговията на автопилот може да бъде мощен инструмент за форекс търговци. Въпреки това, е важно да се подходи към нея с повишено внимание и да се разбере, че не гарантира печалба.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: