Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

05 август 2023

Структура на SEO статия | dLambow

(SEO Article Structure) -

Как трябва да е структурирана SEO статията?

Структурата на SEO статията е важен фактор за качеството и ефективността на текста. Има няколко начина да подобрите структурата на вашето съдържание за четливост: Добавете съдържание, което позволява на потребителите бързо да посещават желаната от тях секция. Включете само една идея на параграф, за да запазите абзаците кратки и лесни за сканиране. Разделяйте дългите изречения на по-кратки, когато е възможно.

Структура на SEO статия
Структура на SEO статия (SEO Article Structure)

Елементи от структурата на SEO статия

Една добре структурирана SEO статия трябва да има следните елементи:

Заглавие

Заглавието е първото, което читателите и търсачките виждат от вашия текст. Заглавието трябва да бъде атрактивно, информативно и да съдържа основната ключова дума или фраза, за която оптимизирате статията. Заглавието трябва да бъде между 50 и 70 символа, за да не се отреже в резултатите от търсенето.



Мета описание

Това е кратко резюме на съдържанието на статията, което се показва под заглавието в резултатите от търсенето. Мета описанието трябва да бъде привлекателно, убедително и да съдържа основната ключова дума или фраза. Мета описанието трябва да бъде между 150 и 160 символа, за да не се отреже в резултатите от търсенето.

Въведение

Това е частта, в която представяте темата на статията, проблема, който решавате, целта, която преследвате и хипотезата, която доказвате. Въведението трябва да бъде интересно, ясно и логично. Въведението трябва да съдържа основната ключова дума или фраза в началото или близо до него. Въведението трябва да бъде между 5 и 10% от общия обем на статията.

Основно съдържание

Това е частта, в която развивате и аргументирате вашата хипотеза, използвайки факти, данни, примери, цитати и други източници на информация. Основното съдържание трябва да бъде разделено на абзаци и подзаглавия, които да структурират информацията и да подобрят четливостта. 

Основното съдържание трябва да съдържа основната ключова дума или фраза и други свързани ключови думи или фрази, които да обогатят текста и да го направят по-релевантен за темата. Основното съдържание трябва да бъде между 80 и 90% от общия обем на статията.

Заключение

Това е частта, в която обобщавате основните точки на статията, изводите, които правите, и давате заключителна оценка или препоръка. Заключението трябва да бъде кратко, смислено и убедително. Заключението трябва да съдържа основната ключова дума или фраза в края или близо до него. Заключението трябва да бъде между 5 и 10% от общия обем на статията.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: