Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

18 август 2023

Дей трейдинг и суинг трейдинг | dLambow

(Day trading or swing trading) -

Каква е разликата между дей трейдинг и суинг трейдинг?

Дей трейдинг и суинг трейдинг са два вида средносрочна търговия на валутния пазар, които имат различни характеристики и изисквания. Но нека първо да изясним

Дей трейдинг и суинг трейдинг
Дей трейдинг и суинг трейдинг (Day trading or swing trading)

Понятията дей трейдинг и суинг трейдинг


Какво е дей трейдинг?

Дневната търговия (day trading) е форма на спекулация с валути и финансови активи, при която валутния търговец купува и продава съответните финансови инструменти в рамките на един и същ ден, така че всички позиции да бъдат затворени преди затварянето на пазара за деня, за да се избегнат неуправляеми рискове и отрицателни ценови разлики между търгуваните активи.

Какво е суинг трейдинг?

Суинг търговията (swing trading) е стратегия за спекулативна търговия на финансовите пазари, при която търгуем актив се държи за един или повече дни в опит да се извлече печалба от промени в цените или „колебания“ на валутните курсове. Суинг търговията включва сключване на сделки, които продължават от няколко дни до няколко месеца, за да се спечели от очаквано движение на цената.

Обобщение и разграничение

Суинг търговията често включва задържане за поне една нощ, докато дневните търговци затварят позиции преди затварянето на пазара за деня. За да обобщим, позициите за дневна търговия са ограничени до един ден, докато суинг търговията включва задържане от няколко дни до седмици и даже месец.

Много търговци правят грешката да търгуват едновременно с суинг търговия и дневна търговия. И дори ако търгувате суинг и дейтрейдинг стратегии на различни пазари, следването на напълно противоположни подходи по едно и също време може да причини емоционални проблеми и грешки в търговията, водещи до загуби.



Сравнение на дей трейдинг и суинг трейдинг

Суинг търговията има по-малко отварящи се позиции, но те носят по-големи печалби, както и загуби за търговците. За разлика от дневните търговци, суинг търговците не избират да получат огромна печалба от една сделка. Тъй като те отварят по-малко позиции, таксите за транзакции също са по-ниски в сравнение с дневните търговци.

Ето някои от основните разлики между дей трейдинг и суинг трейдинг:


- Продължителност на позицията

Дей трейдърите отварят и затварят позиции през един и същи ден, докато суинг трейдърите ги държат за няколко дни или седмици.

- Брой на сделките

Дей трейдърите правят по-малко сделки на ден (от няколко до десетки), докато суинг трейдърите правят още по-малко сделки на ден (от една до няколко).

- Печалба и загуба от сделка

Дей трейдърите целят по-голяма печалба или загуба от всяка сделка (от десетки до стотици пипса), докато суинг трейдърите целят още по-голяма печалба или загуба от всяка сделка (от стотици до хиляди пипса).

- Таймфрейм

Дей трейдърите използват по-дълги таймфрейми, като 30-минутен, 1-часов или 4-часов график, докато суинг трейдърите използват още по-дълги таймфрейми, като дневен, седмичен или месечен график.

- Индикатори и анализ

Дей трейдърите ползват както технически, така и фундаментален анализ, като следят икономически данни, новини и събития, които могат да повлияят на цената на валутите, докато суинг трейдърите ползват предимно технически анализ, като използват индикатори и модели за определяне на трендове, обратни точки и т.н.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: