Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

03 август 2023

Лайл Ловет | dLambow

(Lyle Lovett) -

Лайл Ловет (Lyle Lovett) - бивш съпруг на Джулия Робъртс (Julia Roberts):


Кой е Лайъл Ловет?

Лайл Пиърс Ловет (Lyle Pearce Lovett) е роден на 1 ноември 1957 г. в Хюстън, Тексас, САЩ. Той е син на Уилям Пиърс и Бернел Луиз (родена Клайн) Ловет, които са маркетингов специалист и треньор по обучение, съответно. Той е израснал в лутеранската църква.

Лайл Ловет
Лайл Ловет (Lyle Lovett)

Баща: Уилям Пиърс (William Pierce)

Уилям Пиърс е роден на 9 юли 1933 г. в Хюстън, Тексас, САЩ. Той е работил като маркетингов специалист за Humble Oil, която по-късно се превръща в ExxonMobil. Той е бил женен за Бернел Луиз (родена Клайн) Ловет от 15 юли 1956 г. до смъртта си на 16 септември 1999 г. Уилям е бил лутеранин и любител на културата и музиката на Тексас.

Майка: Бернел Луиз (родена Клайн) Ловет (Bernelle Louise (née Klein) Lovett)

Бернел Луиз (родена Клайн) Ловет е родена в дома на своите родители в Клайн, Тексас, САЩ. Тя е правнучка на Адам Клайн (Adam Klein), който е имигрирал от Германия през 1848 г. и е основал земеделското селище Клайн. Бернел Луиз е работила като треньор по обучение за Humble Oil. Била е женена за Уилям Пиърс Ловет от 1956 г. до смъртта му през 1999 г. Бернел е била лутеранка и любителка на конете и ранчото си.



Образование и ранен живот

Лайл Ловет е завършил Тексаския аграрен университет, където е получил бакалавърски дипломи по германистика и журналистика през 1980 г. В началото на 80-те години той често е свирел соло акустични сетове в малките барове близо до кампуса на университета.

Лайл Ловет е музикант, певец, автор на песни, продуцент и актьор.

Ловет е активен от 1980 г., като има записани 13 албума и издадени 25 сингъла до момента, включително най-високия си хит, номер 10 в класацията на U.S. Billboard Hot Country Songs, "Cowboy Man". Ловет е спечелил четири награди Грами, включително за най-добро мъжко кънтри изпълнение и най-добър кънтри албум. Неговият най-нов албум е 12th of June, издаден през 2022 г.

Лайл Ловет има разнообразни хобита и интереси.

Лайл обича да язди коне и има ранчо в Тексас. Той също така обича да пее джаз и блус, както и да свири на китара и пиано. Лайъл е фен на филмите на Роберт Алтман (Robert Altman) и е участвал в няколко от тях, като:
  • - The Player,
  • - Short Cuts и
  • - Cookie’s Fortune.

Личен живот

 

Джулия Робъртс (Julia Roberts)

Лайл Ловет е бил женен за актрисата Джулия Робъртс (Julia Roberts) в периода от юни 1993 г. до март 1995 г. Те са се запознали чрез общи приятели и са се оженили след три седмици запознанство. Бракът им е бил кратък, но интензивен, като двамата рядко са имали време един за друг поради заетите си графици. 
 

Ейприл Кимбъл (April Kimble)

След раздялата им, през 2017 г. Лайл се оженва за своята дългогодишна любима Ейприл Кимбъл (April Kimble).

Лайъл Ловет има много постижения в своята кариера.

Освен четирите награди Грами, той е получил и наградата на Американската музикална асоциация за най-добър нов кънтри изпълнител през 1987 г. Той е бил включен в Залата на славата на Тексаския културен наследник през 2011 г. А също така е бил номиниран за Златен глобус за най-добра оригинална песен за “You’ve Got a Friend in Me” от филма Toy Story през 1996 г.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: