Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

10 август 2023

Ан дьо Гол | dLambow

(Anne de Gaulle) -

Ан дьо Гол (Anne de Gaulle) - малката дъщеря на генерал Шарл Дьо Гол


Коя е Ан дьо Гол?

Ан дьо Гол е малката дъщеря на генерал Шарл Дьо Гол, който е бил президент на Франция от 1959 до 1969 година. Ето някои факти за живота ѝ:

Ан дьо Гол
Ан дьо Гол (Anne de Gaulle)

Раждане, детство, роднини

Ан е родена на 1 януари 1928 година в Турен, Франция. Тя е третото и най-малко дете на Шарл и Ивон дьо Гол. Има двама по-големи брат: Филип и сестра: Елизабет. Ан е родена със синдром на Даун, което означава, че има допълнителна хромозома в клетките си. Това води до различни физически и умствени проблеми, като:
  • - забавен растеж,
  • - слабо зрение,
  • - трудности в говора и обучението.

Семейството не крие този факт, но и не го афишира. За Ан се грижат майката ѝ и гувернантка.



Образование, кариера, работа

Ан не посещава обикновено училище, а получава индивидуално образование от гувернантката си. Тя не може да изговаря думите правилно и се изразява трудно. Не е известно дали Ан има някаква кариера или работа, но вероятно тя е посветена на семейството си и на благотворителността.

Семейство

Ан не се жени и няма деца. Тя живее с родителите си до края на живота си. Баща ѝ Шарл дьо Гол я обича безкрайно и я нарича “Моята радост” (Ma joie). Той я носи на ръце и я целува, пее й песни, играе с нея. Майка ѝ Ивон дьо Гол също я гледа с любов и грижа. По-големите Филип и Елизабет също я уважават и подкрепят.

Хоби, интереси

Не е много известно какво харесва да прави Ан в свободното си време. Вероятно тя обича да слуша музика, да чете книги, да играе игри, да разглежда албуми със снимки. Тя има специална привързаност към баща си и може би обича да прекарва време с него.

“Сега вече стана като другите” (Elle est comme les autres maintenant)

Ан дьо Гол умира на 6 февруари 1948 година от пневмония в прегръдките на баща си. Тя е само 20-годишна. Нейната смърт е тежък удар за Шарл дьо Гол, който казва: “Сега вече стана като другите” (Elle est comme les autres maintenant). Той носи винаги в себе си снимка на Ан и я споменава често. През 1945 година той основава фондация за лечение на деца с ментални увреждания, която носи името на Ан. Фондацията продължава да работи и днес и се ръководи от внучката на генерала, също с името Ан.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: