(Lazy khachapuri in 10 minutes) -
Как да си направите мързеливо хачапури за само 10 минути?
Има много видове хачапури, които се различават по формата, тестото, сиренето и начина на приготвяне.
Мързеливо хачапури за 10 минути (Lazy khachapuri in 10 minutes) |
Можете да направите мързеливо хачапури с кефир за 10 минути
За целта ще са ви необходими следните продукти:
- кефир - 300 мл
- яйце - 1 бр.
- сол - 1 ч.л.
- захар - 1 ч.л.
- зехтин - 3 с.л.
- брашно - около 450 г
- бакпулвер - около 10 г
- сирене (сулугуни) - около 350 г
- яйце - 1 бр.
- сол по вкус
|
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки за тестото с телена бъркалка, като добавяйте брашното постепенно, докато получите меко и еластично тесто, което не лепне за ръцете ви.
- Настъргайте сиренето и добавете яйцето и солта по вкус. Разбъркайте добре.
- Разделете тестото и плънката на четири равни части.
- Разточете всяка част от тестото на овална форма и напълнете с плънката. Оформете хачапури по-аджарски, като залепите ръбовете и направите лодка-образна булка с отвор в средата.
- Печете хачапурите в загрята на средна степен тиган без масло за около 5 минути от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави.
-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.