Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

22 декември 2023

Стела Арояве | dLambow

(Stella Arroyave) -

Стела Арояве - съпругата на Сър Антъни Хопкинс от 2003 г.


Коя е Стела Арояве?

Стела Арояве (Stella Arroyave) е съпругата на Сър Антъни Хопкинс (Sir Anthony Hopkins) от 2003 г. Тя е родена на 2 август 1956 г. в град Попаян, Колумбия и е дъщеря на дипломат и учителка. Арояве е отгледана в бедно семейство. Тя е мечтала да стане актриса, но семейството ѝ не е можело да си позволи да я изпрати на актьорско училище. Има по-голям брат и сестра.

Стела Арояве
Стела Арояве (Stella Arroyave)

Актьорство

Тя започва да се занимава с актьорско майсторство още като дете и напуска училище на 16-годишна възраст, за да се премести в Лондон, за да преследва мечтите си. В Лондон тя работи като сервитьорка и модел, докато не получава роля в телевизионен сериал.

В началото на 80-те години на миналия век Стела се премества в Ню Йорк, за да следва актьорско майсторство. През 1992 г. тя получава първата си роля в телевизионния сериал "Law & Order". През 1997 г. Арояве се мести в Лос Анджелис, за да продължи кариерата си. Тя започва да работи като продуцент и продуцира няколко късометражни филма. През 2001 г. тя отваря антикварен магазин в Малибу, където среща Антъни Хопкинс.

Среща Антъни Хопкинс

През 2001 г. Арояве среща Антъни Хопкинс в нейния антикварен магазин в Лос Анджелис. Двамата се влюбват от пръв поглед и се женят през 2003 г.  в имението на Хопкинс в Малибу. Те са заедно вече повече от 20 години и изглеждат много щастливи. Стела и Хопкинс живеят заедно в имение в Малибу, Калифорния.

Арояве е описана като красива, интелигентна и независима жена. Тя е известна със своята подкрепа за съпруга си и неговата кариера. Стела е голяма подкрепа за Хопкинс и му помага да се справи с депресията, която той преживява след развода си с втората си съпруга. Тя често го придружава на събития и го насърчава в работата му.


Арояве е активна в благотворителността

Тя е поддръжник на редица организации, включително фондацията на Антъни Хопкинс за изследвания на болестта на Алцхаймер, както и на фондацията на ООН за бежанците. Стела е част от благотворителната организация "Anthony Hopkins Centre for Music and Drama", която е създадена от нея и Хопкинс през 2006 г. 

Целта на организацията е да насърчава музикалното и драматичното образование в Уелс. Арояве е посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Тя е също така автор на книгата "The Beauty of Quiet: A Memoir" (Красотата на тишината: Мемоари), която излиза през 2018 г.

Ето някои интересни факти за Стела Арояве:

  • - Тя е 18 години по-млада от съпруга си.
  • - Тя е колумбийка по произход.
  • - Тя е актриса и продуцент.
  • - Тя е левичарка.
  • - Обича да готви и да рисува.
  • - Тя е вегетарианка.
  • - Тя е активна в благотворителността.
  • - Тя е запалена колекционерка на антики и изкуство.
  • - Обича да пътува и е посетила над 100 страни.
  • - Говори свободно английски, испански и френски език.
  • - Любимата ѝ книга е "The Lord of the Rings" (Властелинът на пръстените) от Дж. Р. Р. Толкин.


Арояве е известна като любяща и подкрепяща съпруга. 

Тя е помогнала на Хопкинс да излезе от депресия и да намери ново щастие в живота си. Стела Арояве е силна и независима жена, която е намерила щастието със своя съпруг, Антъни Хопкинс. Тя е вдъхновение за много хора по света.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: