Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

07 декември 2023

Ахмет Бурак Ердоган | dLambow

(Ahmet Burak Erdogan) -

Ахмет Бурак Ердоган - син на Реджѐп Ердога̀н


Кой е Ахмет Бурак Ердоган?

Ахмет Бурак Ердоган (Ahmet Burak Erdogan) е син на Реджѐп Ердога̀н (Recep Erdoğan)
Той е роден през 1979 г. - бизнесмен и бивш изпълнителен директор на Турския фонд за младежи и образование (ТУРГЕВ). Той е обвиняван в корупция и пране на пари във връзка със скандала от 2013 г. и е бил подслушван да разговаря с баща си за укриване на големи суми пари.

Ахмет Бурак Ердоган
Ахмет Бурак Ердоган (Ahmet Burak Erdogan)

Ранен живот

Ахмет Ердоган е най-големият син на турския президент Реджеп Таип Ердоган. Роден е на 4 юли 1979 г. в Истанбул. Завършва Истанбулския университет „Билгие“ със специалност „бизнес администрация“.

След дипломирането се занимава с бизнес.

След дипломирането си, Ердоган започва работа в семейния бизнес, който включва инвестиции в строителство, недвижими имоти, медии и корабостроене. През 2011 г. той става собственик на компанията MB Denizcilik, която се занимава с морски транспорт. Според оценки на немския вестник „Билд“ състоянието му се оценява на поне 80 милиона долара.


Личен живот

Ахмет се жени за Сема Кетенци (Sema Ketenci) на 23 февруари 2001 г. пред свидетелите бяха Реджай Кутан (Recai Kutan) и Мухсин Язиджъоглу (Muhsin Yazıcıoğlu). г., с която имат две деца.

Скандали и критики

Ердоган е известен със своя луксозен начин на живот. Той притежава няколко имоти в Турция, включително вилa в Бодрум за 6 милиона евро и апартамент в Истанбул за 3 милиона евро. Също така има собствен бизнес в областта на морския транспорт.

През 2013 г. името му беше замесено в корупционен скандал, заедно с това на брат му Билял и на други членове на семейството на президента Ердоган. Според обвиненията, Ердоган е получил подкупи от милиардери, за да им осигури държавни договори. Ердоган е оправдан от съда, но скандалът повдигна въпроси за корупцията в турското правителство.

През 2016 г. Ердоган беше обвинен в това, че е избягвал данъци за своите имоти в Турция. Според обвиненията, Ердоган е подценил стойността на своите имоти, за да плаща по-ниски данъци. Ердоган беше оправдан от съда, но обвиненията повдигнаха въпроси за етичните му практики.

През 2017 г. Ахмет Бурак Ердоган е замесен в скандал с катастрофа, при която загива жена. Ердоган е задържан за кратко, но след това е освободен под гаранция. Разследването на катастрофата е прекратено, без да бъдат повдигнати обвинения срещу Ердоган.

През 2021 г. Ердоган беше обвинен в това, че е използвал влиянието на баща си, за да се сдобие с ексклузивни права за риболов в Черно море. Според обвиненията, Ердоган е договорил с правителството на Турция да му бъдат дадени ексклузивни права за риболов в Черно море за 20 години. Ердоган беше оправдан от съда, но обвиненията повдигнаха въпроси за конфликта на интереси.

Ето някои от основните факти за Ахмет Бурак Ердоган:

  • Роден: 4 юли 1979 г.
  • Родители: Реджеп Тайип Ердоган и Емине Ердоган
  • Братя и сестри: Неджметин Билял Ердоган, Есра Ердоган, Сюмейе Ердоган
  • Съпруга: Сема Кетенджи
  • Деца: три
  • Образование: Истанбулски университет Билгие
  • Бизнес: собственик на MB Denizcilik


Оценки

Много турски граждани и наблюдатели критикуват Ахмет Бурак Ердоган за богатството му и за предполагаемите му връзки с властта. Те смятат, че той е получил привилегирован достъп до бизнес възможности благодарение на баща си.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: