Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

10 декември 2023

Боево снаряжение Стрелок | dLambow

(Strelok combat equipment) -

Боево снаряжение Стрелок на оръжейния концерн "Калашников"


Какво е боевото снаряжение Стрелок?

Боевото снаряжение "Стрелок" е ново поколение индивидуално бойно снаряжение, разработено от оръжейния концерн "Калашников". Състои се от:

  • - индивидуална бронежилетка,
  • - каска,
  • - раница,
  • - колан и
  • - помощни принадлежности.

 

Боево снаряжение Стрелок
Боево снаряжение Стрелок (Strelok combat equipment)

Състав

Сняражението Стрелок е предназначено за използване от руските въоръжени сили и е предназначено да замени съществуващата система за военно снаряжение.

Полева униформа

Униформата е изработена от висококачествени материали и е проектирана да осигури максимален комфорт и защита на потребителя. Тя включва риза, панталони, яке и шапка.

Индивидуална бронежилетка

Индивидуалната бронежилетка „Корсет Плюс” с клас на защита Br5 със система за разпределение на тежестта, допълнителни защитни модули, комплект чанти, 30-литрова раница и транспортна чанта. Тя е изработена от висококачествени материали и е проектирана да осигури защита срещу куршуми, експлозии и осколки от снаряди. Тя е оборудвана с подплатени раменни презрамки и колан за максимален комфорт. Има вградени модули за допълнителна защита на вратът, главата и гръбначния стълб.

Каска

Каската е изработена от високоякостна пластмаса и е проектирана да осигури защита на главата от куршуми и фрагменти. Има вградени очила за защита на очите и ушите. Тя е оборудвана с регулируема лента за глава за максимален комфорт.

Ръкавици

Ръкавиците са изработени от висококачествени материали и са проектирани да осигурят защита на ръцете от студ, горещина и наранявания.

Чорапи

Чорапите са изработени от висококачествени материали и са проектирани да осигурят комфорт и защита на краката.

Раница

Раницата е предназначена за носене на боеприпаси, храна, вода и други необходими вещи. Той е регулируем и може да се носи от дясната или лявата страна на тялото. Има вградени отделения за разделно съхранение на вещите.

Обувки

Обувки са изработени от висококачествени материали и са проектирани да осигурят комфорт и защита на краката.

Колан

Коланът е предназначен за носене на оръжие, боеприпаси и други тежки предмети. Има вградени отделения за допълнителни боеприпаси и инструменти.

Помощни принадлежности

Помощните принадлежности включват:

  • - нож,
  • - аптечка,
  • - компас и
  • - други необходими предмети.

Нови технологии

Системата "Стрелок" е оборудвана с редица нови технологии, които я правят по-удобна и ефективна от съществуващите системи за военно снаряжение. Тези технологии включват:

- Дихателна мембрана

Мембраната позволява на въздуха да циркулира свободно, което помага за поддържане на прохладата и комфорта на потребителя.

- Система за управление на влагата

Системата помага за отстраняването на влагата от тялото, което помага за предотвратяване на изпотяване и охлаждане.

- Система за олекотяване

Системата използва леки материали и дизайн, за да намали теглото на системата.

Предназначение

Бойното сняражение Стрелок е предназначено за снабдяване на въоръжените сили и правоохранителните органи на Руската Федерация. То е предназначено за военнослужещи, полицейски служители и други лица, които имат нужда от защита от огнестрелно оръжие и други заплахи.

Снаряжението се състои от следните основни компоненти:

  • - Панталони и горна част на дрехите, изработени от висококачествени, леки и дишащи материали.
  • - Бронежилетка, която осигурява защита от куршуми и осколки от снаряди.
  • - Раница, която позволява на военнослужещия да носи необходимото оборудване и боеприпаси.
  • - Защита за главата, която включва каска и шлем.
  • - Тактически обувки, които осигуряват комфорт и устойчивост на всякакви терени.


Основни характеристики на Стрелок

Ето някои от характеристиките на бойното снаряжение „Стрелок“:

- Високо ниво на защита

Бронежилетката осигурява защита от куршуми от калибър 5,45 мм и 7,62 мм, а каската осигурява защита от куршуми от калибър 9 мм.

- Комфорт

Снаряжението е с регулируем размер и тегло, за да осигури максимален комфорт на потребителя.

- Функционалност

Снаряжението има вградени модули и отделения за различни цели, което го прави многофункционално.

Предимства на Стрелок

Снаряжението "Стрелок" има редица предимства пред предишните поколения бойно снаряжение. То е по-леко, по-удобно и по-ефективно. Снаряжението е проектирано да осигури на военнослужещия максимална защита и свобода на действие.

Снаряжението "Стрелок" се планираше за използване от въоръжените сили и правоохранителните органи на Руската Федерация от 2022 г. То е предназначено за военнослужещи от всички родове войски и служби.

Заключение

Снаряжението "Стрелок" е високо оценено от военнослужещите, които го използват. То е удобно, безопасно и ефективно. Системата "Стрелок" е предназначена за използване от руските въоръжени сили. Тя е предназначена да замени съществуващата система за военно снаряжение и да осигури на руските войници най-доброто възможно оборудване. Произвежда се в Русия и е в серийно производство от 8 декември 2023 г. До края на годината на клиента ще бъдат доставени 25 хиляди комплекта бойна техника Strelok.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: