Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

08 декември 2023

Възраст на домейна | dLambow

(Domain registration length) -

Възрастта на домейна (Domain registration length) като seo фактор

Domain registration length е незначителен фактор, който се взема предвид от търсачките при класирането на уебсайтовете в резултатите от търсенето. Той представлява колко дълго е регистриран домейнът.

Възраст на домейна
Възраст на домейна (Domain registration length)

Какво е Domain registration length?

Патентът на Google гласи: "Стойностните (легитимни) домейни често се плащат за няколко години предварително, докато doorway (нелегитимните) домейни рядко се използват за повече от една година." Следователно датата, на която даден домейн изтича в бъдеще, може да се използва като фактор за прогнозиране на легитимността на даден домейн.

Възрастта на домейна е SEO фактор

Domain registration length се взема предвид от търсачките при класирането на уебсайтовете в резултатите от търсенето. Той представлява колко време е регистриран домейнът.

Според Google, domain registration length е незначителен фактор при класирането на уебсайтовете. Това означава, че не е от решаващо значение за SEO, но все пак може да има някакво влияние.

Има няколко причини, поради които възрастта на домейна може да има влияние върху SEO:

  • Домейнът с по-дълга история е по-вероятно да има по-добра репутация и авторитет в очите на търсачките.
  • Домейнът с по-дълга история е по-вероятно да има по-добро съдържание и по-силни връзки.

Разбира се, domain registration length не е единственият фактор, който се взема предвид от търсачките. Други важни фактори включват качеството на съдържанието, силата на връзките и релевантността на уебсайта спрямо търсенето.


Възраст на домейна и нов сайт

Ако имате нов уебсайт, не се притеснявайте, че domain registration length ще ви попречи да се класирате добре в резултатите от търсенето. Просто се съсредоточете върху създаването на висококачествено съдържание и изграждането на силни връзки.

Ето няколко съвета как да подобрите domain registration length на новия си уебсайт:

  • Регистрирайте домейна си възможно най-рано.
  • Започнете да публикувате висококачествено съдържание възможно най-скоро.
  • Изградете връзки към вашия уебсайт от други авторитетни уебсайтове.

С течение на времето, ако продължите да създавате висококачествено съдържание и изграждате връзки, domain registration length на вашия уебсайт ще се подобри и той ще започне да се класира по-добре в резултатите от търсенето.

Ето няколко конкретни примера за това как domain registration length може да повлияе на SEO:

  • Ако имате два уебсайта, които са напълно идентични по отношение на съдържанието и връзките, но единият е регистриран от 5 години, а другият от 1 година, първият уебсайт е по-вероятно да се класира по-добре за релевантни ключови думи.
  • Ако имате уебсайт, който е регистриран от 10 години, но не сте го поддържали активно през последните години, той може да се класира по-зле от нов уебсайт, който има висококачествено съдържание и силни връзки.


Заключение

В заключение, възрастта на домейна (domain registration length) е фактор, който може да има някакво влияние върху SEO, но не е от решаващо значение. Ако имате възможност да регистрирате домейн с по-дълга история, това може да бъде предимство, но не е задължително да е решаващ фактор. Като цяло, domain registration length е фактор, който си струва да се вземе предвид при SEO, но не трябва да е основен приоритет.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: