Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

01 юли 2023

URL адрес на картинки и изображения | dLambow

(URL address of pictures and images) -

Какво е URL адрес за картинка?


URL адрес на изображение

URL адресът е уеб адрес, който указва местоположение. Следователно URL адрес на изображение е уеб адрес, който указва местоположението на изображението. Наличието на URL адрес на изображение улеснява споделянето на съответното изображение. По-специално, това опростява процеса, тъй като получателите не трябва специално да го изтеглят.

URL адрес на картинки и изображения
URL адрес на картинки и изображения (URL address of pictures and images)

Определение за URL адрес за картинка

URL адресът на картинка или изображение е текст, който идентифицира местоположението на картинката или изображението в интернет. Той има същата структура като URL адресът на уеб страница, но с различно разширение на файла, като например:
  • - .jpg,
  • - .png,
  • - .gif и т.н.


Например, това е URL адресът на картинката на логото на Google:

  •  https://www.google.com/images/branding/googlelogo/1x/googlelogo_color_272x92dp.png


Намиране на URL адреса на картинка или изображение

За да намерите URL адреса на картинка или изображение, можете да използвате следните методи:

Копиране и поставяне на URL адреса от адресната лента на браузъра.

Това е най-простият и най-често използван метод за споделяне на URL адреса на картинка или изображение. За да го направите, трябва да кликнете върху адресната лента в горната част на браузъра, за да изберете целия URL адрес, да кликнете с десния бутон на мишката върху избрания URL адрес и да изберете "Копиране". След това можете да поставите URL адреса в друго приложение или да го изпратите по имейл или друг канал за комуникация.

Копиране и поставяне на URL адреса от Google Изображения.

Това е удобен метод за намиране на URL адреса на картинка или изображение, което сте потърсили в Google Изображения. За да го направите, трябва:

  • - да отворите images.google.com на компютъра си,
  • - да въведете търсене на желаното изображение,
  • - да кликнете върху желаното изображение в резултатите,
  • - да кликнете върху адресната лента в горната част на екрана, за да изберете целия URL адрес,
  • - да кликнете с десния бутон на мишката върху избрания URL адрес и да изберете "Копиране".


Копиране и поставяне на URL адреса от контекстното меню.

Това е алтернативен метод за намиране на URL адреса на картинка или изображение, което сте видели в интернет. За да го направите, трябва да кликнете с десния бутон на мишката върху картинката или изображението и да изберете "Копиране на адреса на изображението".



Как да споделя URL адреса на картинка или изображение?

За да споделите URL адреса на картинка или изображение, можете да използвате един от следните методи:

Изпращане на URL адреса по имейл.

Това е един от най-популярните и лесни начини за споделяне на URL адреса на картинка или изображение. За да го направите, трябва да отворите имейл клиента си, да създадете ново съобщение, да въведете получателя, темата и текста на съобщението, да поставите URL адреса на картинката или изображението в тялото на съобщението и да натиснете "Изпрати".

Публикуване на URL адреса в социална мрежа.

Това е друг популярен и забавен начин за споделяне на URL адреса на картинка или изображение. За да го направите, трябва да отворите социалната мрежа, в която искате да споделите URL адреса, например Facebook, Twitter, Instagram и т.н., да създадете нова публикация, да поставите URL адреса на картинката или изображението в полето за текст и да натиснете "Публикувай".

Споделяне на URL адреса чрез QR код.

Това е модерен и иновативен начин за споделяне на URL адреса на картинка или изображение. За да го направите, трябва да използвате онлайн генератор на QR кодове, като например https://www.qr-code-generator.com/, да въведете URL адреса на картинката или изображението в полето за текст и да натиснете "Генерирай QR код". След това може да запазите QR кода като изображение, да го отпечатате или да го покажете на екрана си. За да сканират QR кода, потребителите трябва да използват камерата на своя смартфон или специално приложение за QR кодове и по този начин отварят съответната картинка.

Как да проверя дали URL адресът на картинка или изображение е валиден?

За да проверите дали URL адресът на картинка или изображение е валиден, можете да използвате следните методи:

Отваряне на URL адреса в браузъра.

Това е най-бързият и най-лесен начин за проверка на URL адреса на картинка или изображение. За да го направите, трябва да копирате URL адреса от източника си, да го поставите в адресната лента на браузъра си и да натиснете "Enter". Ако картинката или изображението се зареди успешно, това означава, че URL адресът е валиден. Ако получите съобщение за грешка или не видите картинката или изображението, това означава, че URL адресът е невалиден или несъществуващ.

Използване на Google Изображения.

Това е удобен метод за проверка на URL адреса на картинка или изображение, който ви позволява да търсите по подобни изображения в интернет. За да го направите, трябва да отворите images.google.com на компютъра си, да кликнете върху иконата на камерата в полето за търсене, да изберете Поставяне на URL адрес и да въведете URL адреса на картинката или изображението. След това кликнете върху "Търсене по изображение" и разгледайте резултатите. Ако видите картинката или изображението и подобни му изображения, това означава, че URL адресът е валиден. Ако не видите картинката или изображението или получите съобщение за грешка, това означава, че URL адресът е невалиден или несъществуващ.

Използване на онлайн инструмент за проверка на URL адреси.

Това е специализиран метод за проверка на URL адреса на картинка или изображение, който ви позволява да проверите дали URL адресът е достъпен и работещ. За да го направите, трябва да използвате онлайн инструмент за проверка на URL адреси, като например: https://www.url-checker.com/, да въведете URL адреса на картинката или изображението в полето за текст и да натиснете "Check". След това можете да видите статуса и информацията за URL адреса. Ако статусът е 200 OK, това означава, че URL адресът е валиден и работещ. Ако статусът е различен от 200 OK, това означава, че има проблем с URL адреса.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: