Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

30 юли 2023

Музикален часовник в музея на Салар Юнг | dLambow

(Musical Clock At Salar Jung Museum) -

Какво се знае за "Часовникът с фигурката" - в музея Салар Джунг?

“Часовникът с фигурката” (Музикалният часовник в музея на Салар Юнг - The Musical Clock At Salar Jung Museum) е една от атракциите в музея Салар Джунг в Хайдарабад, Индия. Това е часовник с махало, който използва механичен механизъм за показване на времето.

Музикален часовник в музея на Салар Юнг
Музикален часовник в музея на Салар Юнг (Musical Clock At Salar Jung Museum)

На всеки час, една дървена фигурка на човек излиза от малка врата и удря камбанка с чук. Фигурката е облечена в английска униформа от 19-ти век и представлява бившия губернатор на Хайдарабад, Салар Джунг I, който е основател на музея.



Часовникът е изработен от Кук и Келвей, английска компания за часовници, и е дарен на Салар Джунг III от британския вицекрал на Индия през 1880 година.

Удивителният музикален часовник на повече от 200 години е поставен в централната зала  и привлича много посетители на всеки кръгъл час от работното време на музея, които искат да видят как фигурката излиза и удря камбанката.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: