Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

10 септември 2023

Фотосесии на Наоми Кембъл | dLambow

(Photoshoots by Naomi Campbell) -

Кои са най-известните фотосесии на Наоми Кембъл?


Емблематични фото сесии на Наоми Кембъл

Супермоделът Наоми Кембъл има проведени доста фотосесии и много от тях могат да се определят като емблематични. дна от тях. И макар, че тя наскоро отпразнува своя 50-ти рожден ден, тя все още толкова заета, колкото беше, когато започна кариерата си в края на 80-те. Тя е първата чернокожа моделка, появила се на кориците на британския и френския Vogue. Наоми се сприятелява с големи дизайнери като:
  • - Джани Версаче (Gianni Versace),
  • - Ив Сен Лоран (Yves Saint Laurent),
  • - Азедин Алая (Azedine Alaia).

А през 1990 г. тя е обявена за „управляващия мегамодел за всички“ от списание Interview. И до сега тя е недосегаема. Където и да отиде, винаги е облечена за случая, без значение дали поводът е модно ревю или общественополезен труд.

Фотосесии на Наоми Кембъл
Фотосесии на Наоми Кембъл (Photoshoots by Naomi Campbell)

Известни фотосесии на Наоми Кембъл

Наоми Кембъл е участвала в много известни фотосесии през своята кариера като модел, които са показали нейната красота, стил и харизма. Ето някои от тях:

През 1987 г.

Тя става първата чернокожа моделка, която е представена на корицата на британското издание на Vogue, снимана от Патрик Демаршелие. Тя носи розово палто и шапка от Джон Галиано (John Galliano) и изглежда изящна и елегантна.

През 1990 г.

Тя е част от знаменитата фотосесия на Питър Линдберг (Peter Lindbergh) за американското издание на Vogue, заедно с другите супермодели:

Те са снимани в черно-бяло на плажа в Бруклин, носейки бели ризи и дънки. Фотосесията е станала символ на новата ера на моделите, които са по-силни и независими.



През 1991 г.

Тя е снимана от Стивън Майзел (Steven Meisel) за календара на Pirelli, който е известен със своите провокативни и артистични изображения на жени. Тя е облечена в червено бельо и чорапогащник, докато лежи на червен диван. Фотосесията е вдъхновена от филма “Бони и Клайд” и показва нейния сексапил и драматизъм.

През 1994 г.

Тя е снимана от Артур Елгорт (Arthur Elgort) за френското издание на Vogue, заедно с другите “Версачеови момичета” - Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър (Claudia Schiffer) и Кейт Мос (Kate Moss). Те са облечени в цветни рокли от колекцията на Джани Версаче и позират пред забележителностите на Ню Йорк. Фотосесията е станала класика в модната фотография и е почит към приятелството между моделите и дизайнера.

Това са само някои от най-известните фотосесии на Наоми Кембъл, които я правят една от най-влиятелните и уважавани личности в света на модата.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: