Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

10 септември 2023

SEO оптимизация | dLambow

(SEO optimization) -

Как работи SEO оптимизацията? (How does SEO optimization work?)

SEO оптимизацията е процес, който има за цел да подобри видимостта, позицията и полезността на уебсайтове, уеб страници и съдържание в органичните резултати от търсенето.

SEO оптимизация
SEO оптимизация (SEO optimization)

SEO работи по следния начин:


Търсещи роботи

Търсачките използват роботи (също наричани паяци или ботове), за да събират информация по целия интернет и да я добавят към големите си бази данни, наречени „индекси“.

Обхождане на страници и сайтове

Роботите започват от известна уеб страница и след това следват връзки от тази страница към други страници. Например, ако страница, която Google вече е индексирал на PataPata.com на тема за употребявано облекло, съдържа вътрешни връзки към по-нататъшни страници на сайта за употребявани якета, употребявани планински ботуши и употребявани фланелени ризи, Google може да стигне до тези страници чрез предоставените връзки.

Откриване на съдържание

Същевременно, ако основната страница на PataPata за употребявано облекло свързва към статия на TheGuardian.com за отрицателните влияния на бързата мода, Google може да премине от PataPata към новинската статия чрез връзката, като по този начин открие това съдържание и потенциално го индексира.



Разбиране на съдържанието на сайтовете

Съдържанието на откритата страница и контекстът на връзките, които роботът е последвал от PataPata до The Guardian, помагат на Google да разбере за какво става дума в страницата и как тя е свързана с всички други страници в неговия индекс.

Успех на търсачките

Успехът на търсачките като бизнес зависи от това публиката да намира резултатите от търсенето за релевантни за нуждите си. Колкото повече връзки поискова система като Google намира, сочещи от определен тип съдържание към определен ресурс, толкова по-уверена става, че свързаният ресурс е свързан с определени заявки за търсене. Търсачката след това определя, че този ресурс заслужава да бъде класиран високо, когато хората правят тези заявки.

Има три основни категории SEO:

всички от които се комбинират, за да помогнат на търсачките да:
  • - открият,
  • - проследят,
  • - индексират,
  • - разберат и
  • - класират
вашето съдържание.

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: