Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

12 септември 2023

Рекламни кампании на Синди Кроуфорд | dLambow

(Cindy Crawford ad campaigns) -

Какви са най-известните рекламни кампании, в които участва Синди Кроуфорд?

Синди Кроуфорд (Cindy Crawford) участва в много рекламни кампании за различни марки и продукти през своята кариера като модел.

Рекламни кампании на Синди Кроуфорд
Рекламни кампании на Синди Кроуфорд (Cindy Crawford ad campaigns)

Коя е Синди Кроуфорд?

Синтия Ан Крауфорд (Cynthia Ann Crawford) е родена на 20 февруари 1966 г., Декалб, Илинойс, САЩ. Тя е американски моден модел и телевизионна личност, която за първи път спечели слава през 80-те години и е сред първите „супермодели“.

Ето някои от най-известните и запомнящи се рекламни кампании:


Pepsi

Синди Кроуфорд е едно от лицата на Pepsi през 1992 г., когато е заснета една от най-популярните реклами на компанията. В нея тя слиза от червен спортен автомобил и пие Pepsi от автомат, докато две момчета я гледат с възхита. Рекламата е преиздадена за 25-годишнината й през 2018 г., като този път Синди е придружена от сина си Пресли.



Revlon

Синди е една от най-дългослужещите модели на Revlon, като работи за козметичната компания от 1989 до 2000 г. Тя е лице на различни продукти, като:
  • - ColorStay,
  • - Fire & Ice и
  • - Age Defying.
Тя е също така част от легендарната рекламна кампания “The Most Unforgettable Women in the World Wear Revlon”, заедно с други известни модели и актриси.

Calvin Klein

Синди е избрана за корица на списание Vogue през август 1986 г., като носи дънки на Calvin Klein. Това е първият й голям успех и началото на нейното сътрудничество с дизайнера. Тя участва в рекламни кампании за:
  • - Calvin Klein Jeans,
  • - Underwear и
  • - Collection,
както и в ревюта и видеоклипове.

Versace

Синди е муза на Джани Версаче (Gianni Versace) и участва в многобройни ревюта и рекламни кампании за неговата марка. Тя е част от легендарната фотосесия на Питър Линдберг (Peter Lindbergh) за списание Vogue през 1990 г., която е популяризирала концепцията за супермодели. Тя е също така близка приятелка на Карл Лагерфелд (Karl Lagerfeld), който я фотографира за списание Vogue.

MCM

Синди участва в нова рекламна кампания за немската луксозна модна къща MCM, заснета от легендарния фотограф Юрген Телер (Jürgen Teller). Кампанията е вдъхновена от нейната първа работа с MCM през 90-те години, когато е фотографира от приятеля си Хърб Ритс (Herb Ritts).

-------
Ако темата ви харесва, споделете я с приятели. Ако са възникнали въпроси, задайте ги в коментарите по-долу. След седмица проверете за отговора.
----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: