Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

01 февруари 2023

Ричард Гиър | dLambow

(Richard Gear) -

Ричард Гиър като бездомник

Ричард Гиър (Richard Gear): "Когато се разхождах из Ню Йорк облечен като бездомник, никой не ме забелязваше. Така усетих какво е чувството да си бездомник.

Ричард Гиър
Ричард Гиър (Richard Gear)

Хората просто минаваха и ме гледаха с отвращение. Само една дама беше любезна и ми даде малко храна. Никога няма да забравя това преживяване.

Толкова често забравяме колко сме благословени. Не бива да приемаме това за даденост. И ако можем да помогнем на някой в нужда, трябва да го направим веднага.



След това преживяване, излязох (вече като себе си) и раздадох храна и 100$ на всеки бездомник, когото срещнах. Те плакаха и бяха толкова благодарни."

Бъди промяната, която искаш в този свят. Говоренето не е достатъчно. Нужни са действия на съпричастност.
 

Кой е Ричард Гиър (Richard Gere)

Ричард Тифани Гиър (Richard Tiffany Gere) е роден на 31 август 1949 г. във Филаделфия, Пенсилвания. Той е второто от общо пет деца в семейството на Дорис, домакиня, и Хомър, застрахователен агент.

Ранен живот

Гиър започва да се интересува от актьорско майсторство още в гимназията, където участва в пиеси и музикални представления. След като завършва гимназия през 1967 г., той получава стипендия за Масачузетския университет в Амхърст, където изучава философия и драматично изкуство. След две години обаче прекъсва следването си, за да се посвети на театъра.

Професионална кариера

Гиър дебютира в киното през 1970 г. с епизодична роля във филма „Report to the Commissioner“. През 1973 г. Гиър играе в киното с малка роля във филма „Добрият баща“ (The Good Father). През 1975 г. Гиър дебютира на Бродуей в мюзикъла „Grease“. След това участва в редица пиеси, включително „Укротяване на опърничавата“ на Шекспир.

През 1977 г. Гиър прави своя дебют в киното с епизодична роля във филма „Looking for Mr. Goodbar“. През 1978 г. участва в „Days of Heaven“ на Терънс Малик, за който получава номинация за Златен глобус за най-добър поддържащ актьор. Участва и във филма „Yanks“ (1979).

През 1980 г. Гиър изиграва ролята на Джон Бут във филма „Американско жиголо“ („American Gigolo“), която му носи международна известност и го превръща в секссимвол. През същата година той участва и във филма „Офицер и джентълмен“ (An Officer and a Gentleman), който е и комерсиален успех.

В началото на 80-те години Гиър е един от най-успешните и търсени актьори в Холивуд. През 1982 г. Гиър участва в „Офицер и джентълмен“, който също е много успешен. Филмът му печели номинация за Златен глобус за най-добър актьор. През следващите години Гиър участва в редица филми, включително „Pretty Woman“ (1990), „Chicago“ (2002), „The Hoax“ (2006) и „Milk“ (2008).

През 80-те и 90-те години Гиър се превръща в един от най-популярните актьори в Холивуд. Участва в редица хитови филми, включително:
  • - „Мъжът с дъгата“ (The Man with One Red Shoe, 1985),
  • - „Приятелите на Оми“
  • - „Булката беглец“ (Runaway Bride, 1999) и
  • - „Чакала“ (The Jackal, 1997).

Социална ангажираност

Гиър е известен и със своите политически и социални убеждения. Той е активен защитник на правата на човека и на околната среда. Той е също така поддръжник на независимостта на Тибет и е един от основателите на „Тибетската фондация“ (The Tibet Fund), която подпомага тибетските бежанци.

Гиър е женен три пъти

  • - Първият му брак е с моделката Синди Крофорд (Cindy Crawford) от 1991 до 1995 г.
  • - Вторият му брак е с актрисата Кери Лоуъл (Kerry Lowell) от 2002 до 2016 г. Двамата имат син, роден през 2000 г.
  • - През 2018 г. се жени за Алехандра Силва (Alejandra Silva), испанска предприемачка и активистка. Тя е с 33 години по-млада от него.

Гиър продължава да работи активно като актьор и активист. През 2023 г. участва във филма „The Tender Bar“, режисиран от Джордж Клуни (George Clooney) и в филма „The Outfit“.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: