Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

26 февруари 2023

Таря Халонен и късметът | dLambow


 

Таря Халонен (Tarja Halonen)

Таря Карина Халонен (Tarja Kaarina Halonen - [ˈtɑrjɑ ˈkɑːrinɑ ˈhɑlonen]) е родена на 24 декември 1943 г. в Kallio, Хелзинки, Финландия. Тя e финландски съдия и политик. На 6 февруари 2000 г. е избрана за 11-тия президент на Финландия и остава на този пост в периода 2000 г.–2012 г. Преди това е била е министър в различни правителства.

Халонен е завършила Хелзинкския университет през 1968 г. и се дипломира като съдия. Омъжена е за д-р Пенти Араярви (Pentti Arajärvi), също съдия. Двамата имат дъщеря Анна Халонен (Anna Halonen).




Късметът може да обърне гръб на всеки човек. 

Това е президентът на Финландия Таря Халонен (от 2000 до 2012 г.). Не, тя не е нито луда, нито бездомна. Тя просто участва в кампания за подпомагане на бездомни хора във Финландия.

Известни хора са фотографирани в образите на тези, които са изправени пред проблема с липсата на жилища. И за снимките си, Халонен се е облякла в дрехи, специално събрани за бездомните.

Таря Халонен
Таря Халонен (Tarja Halonen)
 

Идея на кампанията е, че късметът може да обърне гръб на всеки човек, дори и на най-известните и богатите. Всеки може да се окаже на улицата и няма да знае какво да прави. След снимките, тя казва, че кампанията напомня на жителите колко е важно да се помага на хората в беда, независимо как изглеждат те.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: