Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

06 февруари 2023

Сергей Брин (Sergey Brin) | dLambow

 

Сергей Брин (Sergey Brin) от Google в метрото на Ню Йорк с Google Glass

Наскоро, Ноа Зеркин (Noah Zerkin) се качил на влак номер 3 в центъра на Ню Йорк и не-щеш ли забелязал съоснователя на Google, Сергей Брин, който седял там и му се усмихвал през своите Google Glass. Разбира се, като всеки друг, той веднага направил снимка със смартфона си и я публикувал в Twitter.

Сергей Брин
Сергей Брин (Sergey Brin)

Но какво е правил Сергей в метрото на Ню Йорк, кой знае? Може би е тествал някои функции на Google Glass? Обикновено, наистина богати хора, като Брин, не пътуват с метрото, но в случая, той е доста дегизиран, с изключение на онези наистина странни очила, като на киборг на лицето му. :)

От друга страна, все пак Сергей Брин е 12-ят най-богат човек в света, с 41 милиарда долара лично състояние, а ясно се вижда, че отива или се връща от работа с метрото и държи обикновена найлонова пазарска торбичка в ръцете си. Неразличим от всички останали хора по улицата.



Когато видиш позьорчета с ланци, бижута, часовници, атрибути, автомобили, скъпи хотели, яхти, маркови дрехи, стоки и т.н., знай, че най-често това са въд съвременни паразити, които не са направили сами парите си, а са ги получили наготово.

Е, това е разликата между това да бъдеш богат и да изглеждаш богат...

Иначе, Сергей Михайлович Брин е роден на 21 август 1973 г. в гр. Москва, СССР. Той имигрира в Съединените щати заедно със семейството си от Съветския съюз, на шестгодишна възраст. Получава бакалавърската си степен от Университета на Мериленд в Колидж Парк, следвайки стъпките на баща си и дядо си, изучавайки математика, както и компютърни науки.

След дипломирането си той се записва в Станфордския университет, за да получи докторска степен по компютърни науки. Там се запознава с Пейдж, с когото създават интернет търсачка. Програмата става популярна в Станфорд и те отлагат докторантурата си, за да управляват Google от гаража на Сюзън Войчицки в Менло Парк.

Брин е американски програмист и интернет предприемач от еврейски произход. Той съосновава Google заедно с Лари Пейдж. Брин е президент на Alphabet Inc., компанията майка на Google, докато не се оттегля от тази позиция на 3 декември 2019 г.

Брин и Пейдж остават в Alphabet като съоснователи, контролиращи акционерите, членовете на борда и служителите. Към октомври 2021 г. Брин е 7-ият най-богат човек в света с приблизително нетно богатство от 107 милиарда долара.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: