Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

03 февруари 2023

Феми Отедола (Femi Otedola) | dLambow



Феми Отедола знае какво е истинската радост

 

Какво знаем за Феми Отедола?

 

Дата на раждане:

  • 4 ноември 1962 г. (възраст 60 години), Ибадан, Нигерия

 

Деца:

- Фева Отедола (Fewa Otedola)
- Кристин Олавуми Отедола (Christine Olawumi Otedola)

- Теми Отедола (Temi Otedola)

The Nigerian billionaire Femi Otedola proudly flaunts his daughter, Temi (Nollywood actress) and his soon to be Son inlaw, Oluwatosin Ajibade (Mr Eazi).
---
Нигерийският милиардер г-н Феми Отедола гордо показва дъщеря си Теми (актриса от Ноливуд) и скорошния си зет Олуватосин Аджибаде (известен още като г-н Еази).

Теми Отедола
Теми Отедола (Temi Otedola)

- Флоранс Отедола (Florence Otedola - DJ Cuppy)

 Родена на 11 ноември 1992 г. (възраст 30 години) в Лагос, Нигерия

Флоранс Отедола
Флоранс Отедола (Florence Otedola)

Съпруга:

  • - Nana Otedola

 

Родители:

  • - Michael Otedola,
  • - Lady Christine Doja Otedola

 

Образование:

  • - Obafemi Awolowo University (1980 г.–1985 г.),
  • - Olivet Baptist High School
Феми Отедола
Феми Отедола (Femi Otedola)

Ето една негова история

Когато нигерийският милиардер Феми Отедола (Femi Otedola) в телефонно интервю бил попитан от радиоводещия: „Сър, какво си спомняте, кое ви направи най-щастливият мъж в живота?“


Феми отговорил:

"Преминах през четири етапа на щастие в живота и накрая разбрах значението на истинското щастие."


  • Първият етап беше натрупване на богатство и средства. Но на този етап не получих щастието, което желаех.
  • След това дойде вторият етап на събиране на ценности и предмети. Но разбрах, че ефектът от това нещо също е временен и блясъкът на ценни неща не трае дълго.
  • След това дойде третият етап. Получаването на големи проекти. Тогава държах 95% от доставките на дизел в Нигерия и Африка. Бях и най-големият собственик на кораби в Африка и Азия. Но дори тук не получих щастието, което си бях представял.
  • Четвъртият етап беше времето, когато един мой приятел ме помоли да купя инвалидни колички за няколко деца с увреждания. Само около 200.



Веднага купих инвалидните колички. Но приятелят ми настоя да отида с него и сам да предам инвалидните колички на децата. Приготвих се и тръгнах с него. Там раздадох инвалидните колички на тези деца. Видях странното сияние на щастие по лицата на децата. Видях ги всички да седят на инвалидните колички, да се движат и да се забавляват.


Сякаш бяха пристигнали на място за пикник, където споделят спечелен джакпот. Усетих ИСТИНСКА радост в себе си. Когато реших да си тръгна едно от децата ме хвана за краката. Опитах се да освободя нежно краката си, но детето се втренчи в лицето ми и здраво ме придържаше.


Наведох се и го попитах: Имаш ли нужда от нещо друго?
Отговорът, който това дете ми даде, напълно промени отношението ми към живота. То каза:

„Искам да си спомня лицето ти, така, че когато те срещна на небето, да мога да те разпозная и да ти благодаря още веднъж.“


Какво бихте запомнили, след като напуснете този офис или това място?
Ще пожелаете ли някой да види лицето ви отново там, където най-накрая има значение?


“A lot of people think when they die, they take their money with them, we’ll see. In my journey of life, I have taken the risk, I’ve done the chase, I’ve enjoyed the thrill and I have achieved success and recognition. What next? You give it back,” 

Mr Femi Otedola said.

 

Колко е състоянието на Феми Отедола?

Според различни източници, нетното състояние (богатство) на Феми Отедола се оценява на 1,85 милиарда щатски долара, което го прави един от 10-те най-богати нигерийски мъже. 60-годишният милиардер е бизнесмен, филантроп и предприемач. Той прави богатството си от търговия със суров петрол, внос на други петролни продукти и дейности в други сектори като електроенергия и финанси. Неговите бизнес начинания и натрупаното богатство му позволяват да стане вторият нигериец, попадал някога в списъка на Forbes, след Алико Данготе (Aliko Dangote).

Пътуването на Феми Отедола в света на милиардерите не започва за един ден. Отнема му години на упорит труд, ангажираност и отдаденост на бизнеса, за да постигне това, което има днес. Докато учи в университета Obafemi Awolowo, той служи като ръководител на маркетинга в семейната печатница на баща си. Именно там той придобива съответния опит и познания, от които се нуждае, за да започне собствен бизнес.

Като опитен търговец, Отедола открива огромна възможност на пазара за търговия на дребно с горива и решава да се впусне в петролния сектор. През 2003 г. той осигурява финансирането, за да създаде собствена компания Zenon Petroleum and Gas Ltd, компания, която основно се занимава с маркетинг на суровинни продукти като бензин, дизел и керосин.

Zenon Petroleum and Gas Limited осигурява стабилна печалба след създаването си и така, за да подобри допълнително развитието си по няколко начина, Otedola инвестира сумата от 15 милиарда за закупуване на четири товарни кораба и изграждането на депо за съхранение с капацитет от 147 000 метрични тона в Лагос. След това той закупува 100 цистерни за гориво DAF за разпространение на продукта в цялата страна.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: