Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

25 февруари 2023

Живковият "Демократичен социализъм" | dLambow


Що е то Демократичен социализъм (Democratic socialism) и защо си отиде от България?

 

Що е това "демократичен социализъм" и "демократизъм"? 

"Демократичен социализъм" ни лъжеше, че ни строи Тодор Живков, като доста време криеше, че го прави с помощта на непосилни доларови кредити, взети назаем от "гнилия капитализъм". И когато лошите капиталисти си поискаха да им върнем парите, комунизма в България свърши. 

Тогава, най-"верните" му другари (Джуров, Младенов, Луканов) му спретнаха вътрешно партиен преврат и "демокрацията" в България ... започна.

И до днес, някои се прехласват, колко добре се живеело при социализма (при Живков), но не могат ясно да обяснят, като е било добре, защо те самите (милата му партия) го смениха същия този добричък Живков. И какво му е доброто да живееш на кредит и да загробваш бъдещите поколения (собствените си деца) да връщат тези кредити и то със солени лихви?

И същите тези говорят сякаш марсианците са я направили тази работа. И още не могат да осъзнаят, че един селски хитрец ги е баламосвал 30 години с помощта на чужди пари, взети на заем, които България успя да върне с лихвите едва през 2015 година, като преди това фалира, катастрофира...

Демократичен социализъм
Демократичен социализъм (Democratic socialism)

Но и не бързайте да се прехласвате по сегашния "демократизъм". Живков падна, защото капитализма поиска да му върнем 8 милиарда долара дълг и той не можа да ги върне. А сега дългът ни е двойно и тройно по-голям. В първият момент, в който спрем да плащаме, и демократизма ще си замине. 




При това България е "цвете за мирасане" по отношение на дълга си, спрямо останалите "Европейски демокрации". Предстоят събития и то сериозни. Тези които видяхме краха на комунизма, сега ще имаме възможността да видим и краха на демократизма...

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: