Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

13 февруари 2023

Губернатор Шао - бащата | dLambow

(Governor Shao, under Emperor Yuan, Western Han Dynasty, Ancient China)


Губернатор Шао, при Император Юан, династия Западен хан, Древен Китай

В Древен Китай, по времето на династия Западен Хан, се прочул Губернатор Шао, когото  всички наричали ​​бащата. Шао е бил управител на окръг Нан Янг (сега провинция Хенан) по време на управлението на император Юан, от 49 до 33 г. пр.н.е.

Губернатор Шао
Губернатор Шао (Governor Shao)

По време на селскостопанска работа, Шао често посещавал селяните, работещи на полето, за да ги подкрепя и насърчава. Той проверявал водните пътища, организирал изграждането на язовири и канали за по-добро напояване. Нан Янг се превърнал в богат земеделски район и всички хора живееха в изобилие.



Губернатор Шао призовал за пестеливост, забранявал екстравагантните тържества по време на сватби и погребения. Ако децата на подчинените му мързелували и не работели, Шао навиквал родителите, уволнявал ги, а в сериозните случаи ги наказвал строго, така че да се научат да различават доброто от лошото.

Всички в Нан Ян обичали Шао и затова го наричали бащата. В китайската култура от почти 2000 години насам, това е уважително име за високопоставени хора на високи позиции, които се отнасят с отговорност към задълженията си.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: