Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

28 юни 2023

Тестатика | dLambow

(Testatics) - 

Осигурява ли тестатика свободна и безплатна енергия и пречи ли й някой?


Какво е тестатика?

Тестатика е името на един вид генератор на свободна енергия, който е изобретен от Паул Бауман, член на религиозната общност Метернита в Швейцария. Тестатика се твърди, че може да произвежда електрическа енергия от околната среда без нужда от външен източник.

Тестатиката има външен вид на електростатична машина, която използва:

  • - високочестотни искри,
  • - ротори,
  • - кондензатори и
  • - електроди.
Тестатика
Тестатика (Testatics)


По-конкретно, Testatika е електромагнитен генератор, базиран на електростатичната машина Pidgeon от 1899 г., която включва:
  • - верига на индуктивност,
  • - верига на капацитет и
  • - термоелектронен изправителен клапан.

 

Предполага се, че е вечен двигател. 

Testatika прилича в някои отношения на машина на Wimshurst, построена от немския инженер Пол Суис Бауман и е популяризирана от швейцарска общност, Methernithans. Testatika е известна също като швейцарския M-L конвертор или Thesta-Distatica.



За генератора на тестатика може да прочетат много раздувки, като всички те са бля-бля и никой от тях неможе да ви предложи що-годе читав действащ модел за доказателство. И ... на всичките им пречи световната конспирация. 

Генератор Тестатика
Генератор Тестатика (Generator Testatics)

С това не отричаме възможността да се търси евтин източник на енергия, но вместо международния заговор, нека да се концентрираме върху създаването на действащ модел. 

Swiss M-L converter
Swiss M-L converter (Thesta-Distatica)
 

За сега, тестатика не е призната от научната общност като валиден източник на свободна енергия и няма доказателства за нейната реална работа (никой не е успял да покаже действащ модел). Затова тестатика е смятана за псевдонаука, измама или мистификация.

Схема на Тестатика
Схема на Тестатика (Scheme of Testatics)

Ако вие имате повече познания в тази област и можете да предложите доказателства и техническа реализация на принципа, може да ги впишете в коментарите по-долу. След преглед от редактор и ако те са смислени, ще ги публикуваме за общо сведение и обсъждане.

----------------

4 коментара:

Анонимен каза...

Един ден, преди много години, настройвах миниатюрен качер (модифициран Теслов трансформатор). Помня, че харчеше от захранващият източник точно 3W. От другата страна на витрината брат ми Мартин регулираше четките на електростатична машина на Вимшурст. В най-добрият случай тази машина правеше искрови разряди с дължина 50-60мм, което отговаря грубо на 50-60 000 волта.
При включване на качера, който беше на половин метър от електростатичната машина искровите разряди се повишиха до 100мм (което е около 100 000 волта). При изключване отново ставаха 50-60мм.
Извод:
Тесловият трансформатор създава около себе си поле от което електростатичната машина събира заряди и увеличава значително своята производителност.
Ако някой има желание да конструираме заедно машина подобна на Тестатика да пише на led@mail.bg
Здраве и успехи!
инж. Иван Иванов

Анонимен каза...

Тестатика не е призната като валиден източник на свободна енергия и няма доказателства за нейната реална работа. Тестатика е смятана за псевдонаука, измама или мистификация. Ако вие смятате, че вашите наблюдения опровергават горните твърдения, създайте реален, действащ модел и замерете получените резултати. След това ги публикувайте в съответните списания. Това може да ви донесе следващата Нобелова награда. Но в такива случаи, обикновено, на изобретателя някой му пречи, вързал му е ръцете и не му позволява. На псевдоизобретателите все някой им пречи. Ако можете, направете тестатика и захранвайте апартамента си с безплатен ток. Ето колко е просто.

Анонимен каза...

Никола Тесла направи тази машина.електро мотор генератор със 2 трафо машини

Анонимен каза...

Дайте описание

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: