Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

01 юни 2023

Бети Лу Бредемус | dLambow

(Betty Lou Bredemus) -

Бети Лу Бредемус е майка на носителката на Оскар Джулия Робъртс

 

Какво знаем за Бети Лу Бредемус?

Бети Лу Бредемус е майка на носителката на "Оскара" Джулия Робъргс. За нея се знае, че:

  • - е родена на 13 април 1934 г. в Минеаполис, окръг Хенепин, Минесота, САЩ, а
  • - е починала на 19 февруари 2015 г. в Санта Моника, Лос Анджелис, Калифорния, Съединени щати.

Бети Лу Бредемус
Бети Лу Бредемус (Betty Lou Bredemus)

Бети, заедно със съпруга си Уолтър съосновават семинар за актьори и писатели в Атланта, който се превръща в голям успех. Преди това те водят детска школа по актьорско майсторство и създават 15 епизода на:
  • - Bum Bum and His Buddies,
детско шоу за местната телевизионна мрежа.

 

Какво знаем за живота на Бети Лу Бредемус?

Бети завършва гимназията в Остин през 1952 г., като пее в училищния хора и участва в драматичния клуб Dirk & Bobble, появявайки се в продукции като "You Can't Take It With You". След дипломирането си тя участва в няколко пиеси, а след това се завръща в Остин, където учи драматични изкуства в местния колеж. 

 

Бети е принудена да напусне училище, след като баща й се разболя. 

Образованието на брат й е било платено, след като той се присъединява към армията, което дава на Бети идеята и тя да се присъедини към военновъздушните сили на Съединените щати. Така тя записва и започва основно обучение в Тексас през 1953 г., като прекарва службата си във военновъздушната база Keesler в Мисисипи.

 

Запознанство с Уолтър Грейди Робъртс

Бети се запознава с бъдещия си съпруг Уолтър Грейди Робъртс, докато играе в пиесата "George Washington Slept Heretogether", която е режисирана от Ранс Хауърд (Rance Howard), баща на режисьора Рон Хауърд (Ron Howard). Ранс и съпругата му Джийн и Уолтър и Бети стават близки приятели и решават да обикалят заедно военни бази на американската армия, за да представят пиеси.

Бети и Уолтър сключват брак през 1955 г.

Скоро след сключването на брака, Бети ражда първото им дете, актьорът Ерик Робъртс (Eric Roberts) през април 1956 г. След армията, Уолтър решава да продължи кариерата си като драматург, затова се премества заедно със семейството си в Луизиана, където посещава Тюлейн Университет (Tulane University).

Семейството живее в кампуса от семейни жилища. Но Уолтър напуска училище, преди да се дипломира, като премества семейството си в Декейтър, Джорджия през 1960 г. Бети скоро започва работа в университета Емори в областта на връзките с обществеността, докато Уолтър работи в различни театрални представления.

През 1965 г. Бети и Уолтър създават детско шоу за местната телевизионна мрежа

Шоуто е озаглавено "Bum Bum and His Buddies". След 15-ия епизод на "Buddies", Бети и Уолтър  създават своята "Работилница за актьори и сценаристи" (Actors and Writers Workshop), преподавайки на младежи на възраст от пет до осемнадесет години. През същата година - 1965 г. Бети ражда дъщеря им Лиза.

Семинарът-работилница се превръща в глям успех и е много популярен сред децата на Атланта. Сред записалите се деца са и децата на Мартин Лутър Кинг младши (Martin Luther King, Jr) и съпругата му Корета Скот Кинг (Coretta Scott King). Най-голямата им дъщеря Йоланда Кинг (Yolanda King) посещава уроци по актьорско майсторство, водени от Уолтър. 

Мартин Лутър Кинг и Джулия Робъртс
Мартин Лутър Кинг и Джулия Робъртс (Martin Luther King, Jr and Julia Roberts)

През 1967 г. се ражда Джулия Робъртс (Julia Roberts)

Бременността на Бети предизвика смут в общността на работилницата, тъй като тя временно трябвало да спре да изпълнява своите задачи по представяне на шоу. Когато Джулия се ражда, семейство Робъртс изпитват финансови затруднения и тогава Корета Скот Кинг предлага да плати болничната сметка по раждането. Но работилницата в крайна сметка затваря, а впоследствие Уолтър и Бети се развеждат.



Семейство

 

Баща на Бети Лу Бредемус

  • - Уендъл Джон Бредемус (Wendell John Bredemus)
Уендъл е роден на 5 август 1904 г. и е починал на 18 февруари 1955 г. По професия е бил футболист.

Уендъл Джон Бредемус
Уендъл Джон Бредемус (Wendell John Bredemus)

 Майка на Бети Лу Бредемус

  • - Елизабет Елън Бредемус (Elizabeth Ellen Bredemus)
За Елизабет Елън Билингсли Бредемус (Elizabeth Ellen Billingsley Bredemus) се знае, че е родена на 11 ноември 1898 г. в Индианаполис, окръг Марион, Индиана, САЩ, а е починала на 30 октомври 1983 г. (на 84 години) в град Бемиджи, окръг Белтрами, Минесота, САЩ.
 
Елизабет Елън Билингсли Бредемус
Елизабет Елън Билингсли Бредемус (Elizabeth Ellen Billingsley Bredemus)

Брат на Бети Лу Бредемус

  • - Джон Бредемус (John Bredemus)
 

Съпрузи на Бети Лу Бредемус

 

Първи съпруг: Уолтър Грейди Робъртс (Walter Grady Roberts)

За Уолтър Грейди Робъртс се знае, че е роден на 25 декември 1933 г. (зодия Козирог) в Смирна, окръг Коб, Джорджия, Съединени щати (Smyrna, Georgia, United States) и е починал на 3 декември 1977 г. Той има кратка кариера като актьор и писател-драматург.

Уолтър се жени (в периода от 1955 г. до 1972 г.) за актрисата и учителка по актьорско майсторство Бети Лу Бредемъс, която срещта, докато участва в пиеса за Джордж Вашингтон пред военните, след което скоро се сближава с нея и стават близки приятели. Те стават още по-близки, след като правят няколко турнета с представления и сключват брак през 1955 г. 

Уолтър Грейди Робъртс
Уолтър Грейди Робъртс (Walter Grady Roberts)

Развод на Уолтър и Бети

Двойката Уолтър Робъртс и Бети Бредемус стига до финансови проблеми и работилницата, която съосновават заедно, бавно приключва дейността си. След близо две десетилетия брачни отношения те решават да се разделят. Съпругата на Уолтър подава молба за развод през 1971 г. и го получава през 1972 г. Но точната причина за развода им не е известна. Бети взема децата със себе си и заживява заедно с тях в Смирна, Джорджия . 

 

Втори съпруг: Майкъл Моутс (Michael Motes)Maĭkŭl-Mouts

Вече бившата съпруга на Уолтър - Бети се омъжва повторно за Майкъл Моутс в същата година на развода си през 1972 г. Знае се, че Майкъл бил съпруг-насилник и втори баща на доведените си деца, поради което Джулия и нейните братя и сестри имат трудно детство. 

Широко разпространено е мнението, че Джулия Робъртс се е „страхувала“ от втория си баща Майкъл Моутс, въпреки че никога не е говорила за това. На снимката по-горе тя се усмихва смело пред него, когато е на 11 години. Бети се развежда с насилствения си съпруг през 1983 г., като се позовава на жестокост.

Майкъл Моутс
Майкъл Моутс (Michael Motes)

От този брак се ражда

  • - дъщеря: Нанси Моутс (Nancy Motes)Nansi-Mouts

Нанси Моутс е родена на 19 май 1976 г. Тя е дресьорка на кучета. Тя почива на 37 години на 9 февруари 2014 г. от удавяне във ваната след свръхдоза наркотици, в Лос Анджелис. 

Нанси Моутс
Нанси Моутс (Nancy Motes)

Заболяването на Бети Лу Бредемус

Бети Лу Бредемус почива след битката с рак на белия дроб на 19 февруари 2015 г. на 80-годишна възраст. 

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: