Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

23 юни 2023

Аделия Клуни | dLambow

(Adelia Clooney) -

Аделия Клуни е сестрата на Джордж Клуни

Аделия Клуни е сестра на известния американски актьор Джордж Клуни (George Clooney).
Тя е родена в семейство, в което повечето членове работят в развлекателната индустрия, но тя предпочита да живее живота си далеч от светлината на прожекторите. Въпреки това тя се гордее с успехите на брат си и се чувства изненадана, когато той се жени отново. Първоначално Аделия смятала, че актьорът няма да се ожени за втори път.

Аделия Клуни
Аделия Клуни (Adelia Clooney)

Коя е Аделия Клуни?

Аделия Клуни по професия е счетоводител (Accountant). Омъжена е през 1987 г. за Норман Зайдлър и заедно имат две деца на име Никълъс Зейдлер и Алисън. Съпругът на Адилия е починал от инфаркт (сърдечен удар) през 2004 г.

Детство

В детството си Аделия е единствен стипендиант за заслуги от гимназията в Аугуста през 1987 г. Тя дори става председател на класа и играе главна роля в една от пиесите на своето училище. Въпреки това Аделия избра кариера, далеч от сценичните изкуства.

Тя остава счетоводител, съпруга и майка. 

„Някой трябва да прави нещо практично“, казва брат й Джордж за нейната професия. Въпреки че не е тръгнала по стъпките на баща си, той твърди, че тя е най-умната в семейството им.

Аделия и Джордж

Въпреки че Аделия рядко говори за брат си публично, тя веднъж разкрива, че не е мислила, че той ще се ожени след развода с Талия Балсам през 1993 г. Като актьор, работата на Джордж изисквала много време, така че може да му е било трудно да се съсредоточи върху семейството си.

Аделия споделя чувствата си през 2012 г. по отношение на това, че Джордж е обявен за най-сексапилния жив мъж през 1996 г. и отново през 2006 г., като го нарича "странно", тъй като не можела да го види по същия начин.




Ето някои подробности от биографията на Аделия Клуни


- Родители на Аделия Клуни

  • Нейният баща е Ник Клуни (Nick Clooney), бивш водещ и телевизионен водещ.
  • Нейна майка е Нина Брус Уорън (Nina Bruce Warren), кралица на красотата и градски съветник.

Родителите на Аделия, Ник Клуни и Нина Брус Уорън, сключват брак на 13 август 1959 г. Те посрещат първородната си дъщеря Аделия през май 1960 г. в Лексингтън, Кентъки (Lexington, Kentucky) и я кръщават на бабата на Ник - Гилфойл. През 1961 г. се ражда и по-малкият брат на Аделия, Джордж.

- Роднини на Аделия Клуни

  • Нейният брат е Джордж Клуни - актьор, режисьор, продуцент и филантроп.
  • Нейната леля е Розмари Клуни - певица и актриса.
  • Нейните братовчеди са:
    • - Мигел Ферер (Miguel José Ferrer),
    • - Рафаел Ферер (Rafael Ferrer) и
    • - Габриел Ферер (Gabriel Ferrer), 
също актьори.


- Личен живот

Аделия Клуни се омъжва за съпруга си:

  • - Норман Зейдлер (Norman Zeidler) 

на 14 март 1987 година, на брега на река Охайо в Аугуста, Кентъки. Норман почива през 2004 година от сърдечен удар. Тя има две деца от бракът си с него. Други съпрузи и приятели тя няма или поне не е известна с други романтични връзки след смъртта на съпруга си.

- Деца:

Аделия има две деца:

  • - Алисън Зейдлер (Alison Zeidler) и
  • - Николас (Ник) Зейдлер (Nicholas Zeidler).

Те живеят в Огъста, Кентъки.

- Лично богатство:

Според някои източници нетното богатството на Аделия възлиза на около 200-300 хиляди долара. Тя работи като касиер и счетоводител. Брат й Джордж Клуни има нетна стойност на богатство от около 500 милиона долара.

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: