Translate

---------------------------------------------------------------------------------

Абонати:

26 юни 2023

Камикадзе "Ланцет"

(Kamikaze "Lancet") -

Руското Камикадзе "Ланцет" унищожава военна техника

Колумнистът на "19FortyFive" Peter Suchiu нарече руския дрон-камикадзе "Lancet" масов убиец на танкове и артелерийски системи на бойното поле в Украйна. Въпреки, че руските въоръжени сили не успяха да осигурят бърза победа срещу Украйна миналата година, днес руската армия се защитава стабилно срещу контранастъплението на Киев.

Камикадзе "Ланцет"
Камикадзе "Ланцет" (Kamikaze "Lancet")

Голяма заслуга за това има руския дрон-камикадзе ZALA Lancet, безпилотен летателен апарат с максимален обхват на действие от 40 километра и продължителност на полета от приблизително 40 минути.

Дронът ZALA Lancet може да служи както за разузнаване, така и за атака. По време на полет той може да се насочва чрез GPS координати или визуален контрол. Освен това, в крайната част на мисията, той може да се управлява ръчно до целта чрез електрооптично насочване и телевизионно насочващо устройство.

Проектиран от ZALA Aero Group, дъщерно дружество на Kalashnikov Group, Lancet е наследник на дрона "Kub", летяща боеприпасна система в стил "летящо крило". Lancet беше представен за първи път през юни 2019 г. и е тестван на място в Сирия през 2020-2021 г.

BM-21 Grad 122mm was destroyed by a Lancet
BM-21 Grad 122mm was destroyed by a Lancet

Ланцет разполага с две X-образни крила в предната и задната част на фюзелажа. Използва се електрически двигател за задвижване на витло с две лопатки, разположено в задната му част. Устройството е изработено от пластмаса и композитни материали и тежи само 12 килограма, включително полезния товар от 3 кг.



Това е проста, но смъртоносна платформа, както се отбелязва в скорошен видеоклип, споделен в социалните медии в четвъртък. Близо минутен клип показва как Lancet – това, което някои смятат за дрон в стил камикадзе – удря украинска 122-милиметрова система за залпов огън "BM-21 Grad" в Донецка област.

Видеото, което за първи път беше споделено от руските военни блогъри @antiseptic_channel в социалните съобщения на Telegram, беше записано от различни ъгли — включително от гледна точка на Lancet от първо лице.


Няма коментари:

Популярни публикации

Последни публикации в Самоучител: