Translate

---------------------------------------------------------------------------------

12 януари 2016

Работна виза в Канада | dLambow

Работна виза в Канада (Application to Work in Canada)

 

Условия за издаване на работна виза в Канада

Канада е високо развита страна и постоянно приема на работа чуждестранни специалисти от цял свят, но при това задължително условие за издаване на работна виза (Application to Work) е представянето на убедителни доказателства за това, че канадската фирма, приемаща чуждестранния работник, не намира на територията на страната съответния специалист от средата на канадските граждани.


Application to Work in Canada
Условия за издаване на работна виза в Канада


За да се изключат различните нарушения на законите и правилата на трудовото законодателство, в Канада има две министерства, които отговарят за издаването на работни визи за чуждестранни граждани, които отговарят на предявените изисквания и са успели да си намерят работа в Канада

Системата за трудова емиграция постоянно се обновява и усъвършенства. Всички необходими разрешения и документи се получават от самата фирма, приемаща чуждестранния работник. Но има неща, които зависят и от работника-чужденец.




Защита на канадския пазар на труда.

Защитавайки пазара на труда в Канада, Министерството на труда и заетостта предявява редица принципни изисквания, според които всяка фирма-работодател, желаеща да покане за своето производство чуждестранен специалист, трябва да плати държавна такса от 1000 долара за разглеждане на заявката. Такса се плаща за всяко индивидуално заявление поотделно, независимо дали ще бъде издадено разрешение или такова ще бъде отказано.

Това означава, че за да се наемат на работа 10 чуждестранни работници, работодателя е длъжен да заплати предварително 10000 долара, без да е сигурен, че ще получи разрешение за издаване на работна виза в Канада даже и за един от тях. От януари 2015 година е приета и нова емиграционна програма Express Entry. 

Според нейните условия, всички потенциални емигранти, попълващи емиграционни заявления и получили предварителни сертификати, са длъжни да бъдат регистрирани в общата федерална банка за намиране на работа в Канада.

Това е така, защото вече всяка фирма, имаща свободни работни места, трябва преди всичко да разгледа всички заявки (без изключение) на граждани на Канада. Ако дадената компания не може да избере подходящ кандидат сред тях, тогава тя трябва да разгледа и кандидатите на потенциалните емигранти от този списък. Това дава известно предимство на регистрираните, че техните кандидатури все пак ще бъдат разглеждани с известно предимство.


Получаване на работна виза в Канада.

С други думи казано, чуждестранните граждани могат да получат работа и работна виза в Канада само след доказателство и имащи тежест аргументи, че фирмата работодател не може да намери подходящ кандидат из средата на първите две категории - граждани на Канада и потенциални кандидати за емигранти. 

По този начин се изключва възможността за оформяне на документи за случайни или слабомотивирани чуждестранни работници. Процеса за издаване на временна работна виза може да започне само в случай на остра необходимост у работодател да наеме конкретен чуждестранен специалист. И това е свързано с много проверки, разходи на пари за неговата легализация в страната. 

Въпреки трудностите по оформяне на временна работна виза в Канада (Application to Work in Canada) за чуждестранни граждани, има постоянни запитвания от канадски фирми, които са заинтерисовани да извадят всички необходими разрешения и документи.

----------------

7 коментара:

Marin_Danch0v каза...

Независимо от всички трудности по оформянето на временна работна виза за чужденци, има постоянно търсене от страна на канадски фирми, които са заинтерисовани от правилния и юридически грамотен процес на оформяне на всички необходими разрешения и документи. Това (търсенето) дава шанс на много предприемчиви българи да се устроят на подходяща работа в Канада, като си уредят нужните документи за пребиваване.

Krasi каза...

Трудно е да очаквате да си намерите работа в канадска фирма, която не е поискала и получила разрешение да набира работници от чужбина за всяка заявена от нея позиция. В противен случай, даже и да получите някакъв ангажимент, няма да е възможно официално да оформите документите си за пребиваване, тъй като това изцяло зависи от компанията, която Ви наема.

Stan_ilov каза...

Ако ползвате услугите на посредници по уреждане на работна виза за Канада, може да се възползвате от редица други услуги - оформяне на емиграционни документи, предложения за работа по специалността, достъп до запитванията на канадски работодатели за конкретни професии и др.

qnka_stefanova каза...

С оглед спецификата на получаването на работна виза за Канада, е добре да се ползват услугите на реномиран посредник. Така ще се спестите много лутане, съществени грешки и време.

Unknown каза...

Бихте ли споделили някои фирми които се занимават с намиране на работа и предвижване на документи за Канада. Благодаря предварително !

qnka_stefanova каза...

CISS предлага конкретни услуги за емиграция в Канада, но това не е нито препоръка, нито гаранция, че ще Ви свършат работа. Затова ги проучете внимателно и ако предприемете нещо, то си е за Ваша сметка - вижте тук canadaimm.com/index.php/ciss-firm-services

Анонимен каза...

hmmmm Кажете фирми ?

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: