Translate

---------------------------------------------------------------------------------

15 септември 2014

Успех на устен изпит | dLambow

Как да използваме особеностите на устния изпит за да получим желаната оценка?

Трите ключа към успех на устен изпит


Трите ключа към успешния изпит са :

  • вашите знания
  • вашето моментно състояние
  • начина на общуване с изпитващия
Трите ключа към успех на устен изпит
 

Вашите знания 

Сложете учебниците настрана ден преди изпита. Не оставяйте недоучени теми. Вашето моментно състояние

Преди изпита: 

Разходете се навън и се занимавайте със странични дейности. Отпуснете се. Не се препоръчва спорт,защото може да имате проблеми със съня. В навечерието на изпита подгответе всички неща, които ще са ви нужни за изпита.
Преди изпита се наспете.

В деня на изпита: 

Ако сте недоспали, изпийте чаша силно кафе. Постарайте се да отидете на изпита в добро настроение. Нервността е заразителна, затова е изолирайте от тези, които се страхуват. Не се поддавайте на общата паника. 

Известно е, че по-високите нива на възбуда намаляват способността за умствена дейност при едни, а при други нараства способността да се мобилизират и да си припомнят дословно всичко което са чули или видели . 

”Мобилизиращия тип “е по добрия вариант, но ако сте от втория се налага да намалите нивото на адреналина и напрежението.




Комуникация с изпитващия 

Преподавателят е заинтересован от това да вземете изпита. Излъчвайте увереност,въпреки лошото настроение на изпитващия. Бъдете любезни , усмихнати,но в никакъв случай не излъчвайте фалш. Следете настроението на преподавателя. Ако искате да издържите изпита, не спорете с изпитващия.

А сега се постарайте да дадете максимално от себе си и това е основната тайна за постигане на успех при провеждане на устен изпит. Успех!

----------------

Няма коментари:

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: