Translate

---------------------------------------------------------------------------------

03 август 2014

Учебник по английски | dLambow

Учебник по английски ли Ви трябва?

 

Трябва ли Ви учебник по английски език?

 

Учебник по английски ще Ви предложат в безброй варианти. 

Повечето учебници по английски език обикновено са скъпи, вървят на серии (1, 2, 3 ... част), специфични са - издават се за някакъв конкретен курс и без съответния преподавател, обикновено са трудни за ползване. 

English language textbook
Учебник по английски ли Ви трябва?
 
Непрекъснато, на всяка страница, ще имате усещането, че някакъв богоизбран преподавател, постоянно Ви изпитва и Ви се присмива, че не вниквате в тънката му мисъл. Не можете да уйдишите на чувството му за правилност. Освен това учебника предоставя минимална практическа стойност за научаването на английски език.


 

Повторение и практика е нужна

Помислете си само, Вие като проговаряхте български език, така ли го учихте? Днес - половин страничка урок, 20 нови думи... Утре - нов урок от половин страничка, от която почти всички са още 20 нови думи и т.н. Нищо подобно! Език се усвоява с практическо използване и безкрайно повторение на думи, фрази, ситуации.

Тук ключовата дума е „безкрайно“ и точно това го няма в нито един учебник по английски език. Затова с учебник едва ли ще научите английски. Ако питате мен, забравете за този вариант, освен ако не Ви трябва диплома по английски за специален случай (следване, започване на работа, изпити...). А сега, ето и един конкретен план за незабавно започване с един по-друг вид ...

Онлайн учебник по английски език за начинаещи


Ето ви един достъпен до 1 минута  онлайн учебник по английски език, предназначен за начинаещи. Той ще ви помогне напълно безплатно да научите или прегледате различни раздели от английската граматика. Граматическият минимум включва само най-основната информация за части на речта, членове, глаголни времена и структурата на английското изречение.

Учебникът съдържа най-основната информация за граматиката, без която е невъзможно да се изгради просто изречение на английски език. Ако нивото ви е на "напълно начинаещи", тогава започнете с "Елементарен английски език за начинаещи" с подробни встъпителни обяснения на български за ключовите проблемни области в ученето на английски - произношението и глаголните времена.

Може да започнете веднага по следния план:

Съществителни 
Членуване 
Местоимения 
Прилагателни 
Наречия 
Глаголи 
Словоред 
Изречение

В този учебник на сайта се обхващат основите на граматиката за ниво доста начинаещи. Представянето е прост, ясно и всичко е обяснено на разбираем български език. Разбира се, може да не ви се получи веднага, това е все пак чужд език, и далеч не всичко в него  е същото като в родния език. Ще трябва да се опитате да разберете и схванете различията. Ако не искате да опитате, по-добре е да забравите за английския веднага и завинаги - той не е за тези, които искат да го знаят, но не искат да го научат. 

----------------

6 коментара:

Дими7тон каза...

Online-учебника по английски език има доста предимства пред редица книжни издателства, най-малкото с това, че постоянно се обновява и допълва, а освен това може да се води диалог и да се обсъждат различни теми и специфични случаи по фонетика, граматика и лексика.

Raych0_6 каза...

Желателно е в един учебник по английски език (в т.ч. и онлайн) да се съдържат поне основните сведения за частите на речта и изречението, членове, глаголни времена и структура на английското изречение. Като за начало, това може значително да помогне за началното усвояване на езика и да доведе до по-бърз прогрес в изучаването му.

radi danchec4 каза...

Всеки учебник съдържа най-основните сведения по граматика, без които е невъзможно да се състави просто английско изречение. От архива, в дясната колона, може да търсите и намирате нужните Ви теми, в които подробно се описват нужните Ви правила или липсата на такива. Има и доста примери.

Daleni_Mirchev каза...

Доста хора, желаещи да изучават английски език самостоятелно, се объркват в търсене на подходящ учебник и попадат на всевъзможни и даже противоречиви версии. Не учебника е най-важното, а отношението към обучението. Ако сте вече на този сайт, какъв друг учебник Ви трябва - тук има над 600 теми за всичко, което може да Ви заинтересува и при това е на едно място. Вижте в архива отдясно и там е всичко налично, а то не е малко.

Jdkf_Dan4 каза...

Горе, от "съдържанието" на сайта, човек може да си направи подборка на различни теми, като си оформи цял учебник. Например, по фонетика, или за английските глаголи, или по синтаксис и т.н.

Иван Иванов каза...

Предлагате ли онлайн учебник по Английски език?

Популярни публикации

Абонати:

Последни публикации в Самоучител: