Начало Новини Бизнес Финанси Работа Общество Живот Отдих Английски език
-------

Учебник по английски ли Ви трябва?

Трябва ли Ви учебник по английски език?

 
Учебник по английски ще Ви предложат в безброй варианти. Те обикновено са скъпи, вървят на серии (1, 2, 3 ... част), специфични са - издават се за някакъв конкретен курс и без съответния преподавател, обикновено са трудни за ползване. 

Непрекъснато, на всяка страница, ще имате усещането, че някакъв богоизбран, постоянно Ви изпитва и Ви се присмива, че не вниквате в тънката му мисъл. Не можете да уйдишите на чувството му за правилност. Освен това учебника минимална практическа стойност за научаването на английски език.

Повторение и практика е нужна.

Помислете си само, Вие като проговаряхте български език, така ли го учихте? Днес - половин страничка урок, 20 нови думи... Утре - нов урок от половин страничка, от която почти всички са още 20 нови думи и т.н. Нищо подобно! Език се усвоява с практическо използване и безкрайно повторение на думи, фрази, ситуации.

Тук ключовата дума е „безкрайно“ и точно това го няма в нито един учебник по английски език. Затова с учебник едва ли ще научите английски. Ако питате мен, забравете за този вариант, освен ако не Ви трябва диплома по английски.
---
http://easyengli6.blogspot.com/p/blog-page.html

5 коментара:

 1. Дими7тон10:32 пр.об.

  Online-учебника по английски език има доста предимства пред редица книжни издателства, най-малкото с това, че постоянно се обновява и допълва, а освен това може да се води диалог и да се обсъждат различни теми и специфични случаи по фонетика, граматика и лексика.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Желателно е в един учебник по английски език (в т.ч. и онлайн) да се съдържат поне основните сведения за частите на речта и изречението, членове, глаголни времена и структура на английското изречение. Като за начало, това може значително да помогне за началното усвояване на езика и да доведе до по-бърз прогрес в изучаването му.

   Изтриване
  2. Daleni_Mirchev7:26 пр.об.

   Доста хора, желаещи да изучават английски език самостоятелно, се объркват в търсене на подходящ учебник и попадат на всевъзможни и даже противоречиви версии. Не учебника е най-важното, а отношението към обучението. Ако сте вече на този сайт, какъв друг учебник Ви трябва - тук има над 600 теми за всичко, което може да Ви заинтересува и при това е на едно място. Вижте в архива отдясно и там е всичко налично, а то не е малко.

   Изтриване
 2. radi danchec49:31 пр.об.

  Всеки учебник съдържа най-основните сведения по граматика, без които е невъзможно да се състави просто английско изречение. От архива, в дясната колона, може да търсите и намирате нужните Ви теми, в които подробно се описват нужните Ви правила или липсата на такива. Има и доста примери.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Горе, от "съдържанието" на сайта, човек може да си направи подборка на различни теми, като си оформи цял учебник. Например, по фонетика, или за английските глаголи, или по синтаксис и т.н.

   Изтриване

Моля, само сериозни коментари - публикуват се след одобрение на редактор.

 Най-четените публикации тази седмица: